REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Privačių miškų savininkai, savivaldybės ir jų asociacijos iki pat metų pabaigos gali teikti paraiškas paramai gauti pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos (KPP) priemonę „Miškų ekonominės vertės didinimas“, kai prašoma paramos suma yra iki 150 tūkst. litų. Paraiškas pagal projektų įgyvendinimo vietą renka Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) teritoriniai skyriai.

REKLAMA
REKLAMA

Parama miškų ekonominės vertės didinimo projektams yra skiriama pagal dvi šios KPP priemonės veiklos sritis. Pagal pirmąją yra remiamas mažos ekonominės vertės medelynų (jaunuolynų) ir krūmynų pertvarkymas bei jaunuolynų ugdymas. Parama miško kirtimo, apvaliosios medienos ir biokuro (medienos kuro) ruošos modernizavimui yra teikiama pagal antrąją veiklos sritį.



Paprastesnė tvarka

REKLAMA

Pretenduojant į paramą pagal supaprastintą tvarką, tiek pagal pirmąją, tiek pagal antrąją veiklos sritį vienam projektui įgyvendinti iš Europos Sąjungos (ES) fondų gali būti skiriama ne daugiau kaip 150 tūkst. litų. Taip pat yra nustatyta per vieną kvietimo laikotarpį tam pačiam pareiškėjui skiriamos paramos didžiausia suma – ji negali viršyti 300 tūkst. litų.

Vienas iš privalumų teikiant paraiškas pagal supaprastintą tvarką tas, kad sparčiau įvertinamos paraiškos. Siekiant iki 150 tūkst. litų paramos, paraiškos administracinės atitikties tikrinimas negali trukti ilgiau kaip 1 darbo dieną. Užregistravus paraišką, tinkamumo skirti paramą vertinimas bus atliktas ne ilgiau kaip per 20 darbo dienų. NMA apie sprendimą dėl paramos skyrimo informuoja pareiškėjus registruotu laišku per 5 darbo dienas nuo sprendimo priėmimo dienos

REKLAMA
REKLAMA

Be to, į antrosios veiklos srities supaprastinta tvarka teikiamą paramą pretenduojantiems miškų savininkams ir savivaldybėms nuo šiol nereikia kartu su paraiškomis teikti atskirų verslo planų. Tereikia užpildyti paraiškos dalimi tapusį klausimyno formos verslo planą.



Finansuoja iki 60 proc.

KPP lėšomis gali būti padengiama iki 50 proc. tinkamų finansuoti projekto išlaidų. Mažiau palankiose ūkininkauti vietovėse ir NATURA 2000 teritorijose įgyvendinami projektai pagal pirmąją veiklos sritį gali gauti iki 60 proc. finansavimą. Finansuojamų išlaidų dalis nepriklauso nuo to, į kokio dydžio paramą yra pretenduojama.

Teikdami paraiškas abiejų veiklos sričių paramai gauti, miškų savininkai bei savivaldybės NMA taip pat turi pateikti miškotvarkos projektus. Pagal pirmąją veiklos sritį papildomai reikalaujama pristatyti rekonstruojamų miško valdų ploto želdinimo ir žėlimo projektus. Tuo tarpu į didesnę kaip 150 tūkst. Lt paramą pretenduojantys antrosios veiklos srities pareiškėjai NMA papildomai turi teikti pagal nustatytą formą parengtus verslo planus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų