• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuotekų išleidimas į aplinką be nustatyta tvarka išduoto leidimo, kai toks leidimas yra reikalingas, nuotekų išleidimas į drenažo sistemas užtrauks baudą piliečiams nuo 400 iki 2 tūkst. litų, pareigūnams - nuo 1 iki 5 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatyta ketvirtadienį Seimo vienbalsiai priimtose Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisose, kuriomis griežtinama administracinė atsakomybė už aplinkos teršimą nuotekomis, vandens apsaugos reikalavimų pažeidimus, specialiųjų vandens telkinių naudojimo sąlygų pažeidimą arba nevykdymą, nustatytų vandens telkinių naudojimo vandeniui išgauti ar nuotekų tvarkymo reikalavimų pažeidimus.

REKLAMA

Nuotekų išleidimas į aplinką viršijant leidime nustatytas išleidžiamų teršalų ribines vertes ar pažeidžiant kitas leidime nustatytas nuotekų išleidimo sąlygas arba nuotekų išleidimas į aplinką pažeidžiant teisės aktuose nustatytas išleidžiamų teršalų ribines vertes ar kitus nuotekų išleidimo į aplinką reikalavimus, kai leidimas išleisti nuotekas nereikalingas, užtrauks baudą piliečiams nuo 200 iki 1 tūkst. litų, pareigūnams - nuo 600 iki 4 tūkst. litų.

Tokie patys veiksmai, padaryti asmens, jau bausto administracine nuobauda už minėtus pažeidimus, užtrauktų baudą piliečiams nuo 1 iki 4 tūkst. litų ir pareigūnams - nuo 2 iki 10 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų