REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į paskutiniojo šiais metais Kauno miesto tarybos posėdžio dienotvarkę nebuvo įtraukti klausimai, dėl kurių ateinančią savaitę grupelės kauniečių žada prie savivaldybės rengti piketus. Tarybos posėdžio data numatyta kitos savaitės antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau posėdžio išvakarėse, ketvirtadienį, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas Eltą patikino, kad tikrai ne piketų baimė nulėmė jo sprendimą atidėti pasiūlymų dėl naujo mokesčio nustatymo ir ligoninių sujungimo svarstymą.

REKLAMA

"Nemanau, kad dabar, kai šitaip šalta, daug kas eitų piketuoti ir versti visą miesto valdžią ar tik vieną merą. Pagaliau, jei ir eitų, tai galiu užtikrinti: per trejus šios kadencijos metus niekas mūsų koalicijos neišardė ir neišgąsdino. Nors ne tokių demagogijų esam girdėję, bet atsilaikėm. O po metų rinkimai parodys, ar pranašystės, kurias dabar skleidžia opozicija, išsipildys ar ne", - sakė A. Kupčinskas.

Jo teigimu, klausimai, kurių svarstymas miesto taryboje persikels į 2010-uosius - labai svarbūs miesto visuomenei, todėl iki posėdžio juos reikia gerai išanalizuoti, aptarti su suinteresuotomis šalimis ir parengti sprendimų projektus taip, kad jie be priekaištų atitiktų visas teisines normas.

REKLAMA
REKLAMA

Tarybos posėdyje antradienį nebus svarstomas klausimas dėl akcinės bendrovės "Kauno energija" siūlymo nustatyti atsiskaitomųjų karšto vandens apskaitos prietaisų aptarnavimo mokestį. Bendrovė pageidavo, kad savivaldybės taryba nustatytų atsiskaitomųjų karšto vandens apskaitos prietaisų aptarnavimo mokestį - 7,47 Lt (be PVM) vartotojui per mėnesį.

Meras pavedė Miesto ūkio ir energetikos komitetui papildomai išnagrinėti šį klausimą ir pateikti išvadas bei galimus sprendimo variantus.

"Nei kas su mumis derino šį klausimą, nei ką, tiesiog Kainų komisija "iš aukščiau" nuleido tarifą ir sako, kad miesto taryba turi jam pritarti. Jei skaitiklio mokestis įvedamas karšto vandens skaitikliui, tai gal dar ir už elektros skaitiklį reikės papildomai mokėti? Nesu tikras, kad toks mokestis turi būti įvestas. Jau ir taip per didelė mokesčių našta gula ant gyventojų pečių. Ar tokia pati bus ir miesto tarybos nuomone, pamatysim", - aiškino miesto savivaldybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ateinančią savaitę vyksiančiame miesto tarybos posėdyje nebus svarstomas klausimas ir dėl Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės ir Kauno 2-osios klinikinės ligoninės sujungimo.

Trečiadienį, primena ELTA, darbo grupė dėl savivaldybei pavaldžių antrinės asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių įstaigų valdymo tobulinimo ir paslaugų kokybės optimizavimo miesto tarybai pasiūlė teikti sprendimo projektą ir pritarti, kad Kauno 2-oji klinikinė ligoninė būtų prijungta prie Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės.

REKLAMA

Pasak Kauno mero, jokios skubos šiuo atveju nėra, todėl ir po didžiųjų metų sandūros švenčių bus galima surengti konstruktyvią visų suinteresuotų pusių atstovų diskusiją šiuo klausimu.

"Tačiau pabrėžiu, kad, atsižvelgiant į Vyriausybės nutarimą ir sveikatos įstaigų optimizavimo programą, iki kovo reikės sujungti minėtas gydymo įstaigas. Todėl kol kas mes galime ilgiau paieškoti optimalaus sujungimo varianto", - sakė A. Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų