REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NASDAQ OMX Baltijos vertybinių popierių biržos Vilniuje, Taline ir Rygoje paskelbė Baltijos vertybinių popierių rinkos 2009 metų apdovanojimų (Baltic Market Awards) rezultatus. Šiaulių bankui įteiktas apdovanojimas už 15 metų banko akcijų listingavimą biržoje NASDAQ OMX Vilnius.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikta analizė taip pat parodė, kad Šiaulių bankas – viena iš didžiausią pažangą padariusių bendrovių, teikiant informaciją rinkai. Ekspertų nuomone, 2009 m. Šiaulių banko informacijos atskleidimo ir ryšių su investuotojais vertinimo rezultatai, palyginti su 2008-aisiais, išaugo 11 proc. ir viršijo ne tik Vilniaus bendrovių, bet ir visų Baltijos šalių bendrovių vidurkius pagal kiekvieną nagrinėtą kategoriją. Šiaulių bankas pagerino rezultatus pagal visus vertintus kriterijus: pateiktą metinę ataskaitą, periodines ataskaitas, pranešimus apie esminius įvykius, bendrovės interneto tinklalapį bei analitikų įvertinimą. Iš 100 galimų balų Šiaulių bankas surinko 83,29 balus. Pabrėžiama, kad bankas daug dėmesio skiria informacijos struktūrai, išsamumui, nuoseklumui. Geriausiai įvertintų Baltijos šalių bendrovių sąraše, Šiaulių bankas, vienintelis bankas iš Lietuvos, surinko daugiausiai taškų ir užėmė 17-ą vietą, o tarp geriausiai įvertintų Lietuvos bendrovių buvo aštuntas.

REKLAMA

„Džiaugiamės, kad esame pripažinti viena pažangiausių bendrovių ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Net 11 proc. geresni rezultatai nei praėjusiais metais rodo, kad Šiaulių bankas daro pažangą. Ir toliau teiksime išsamią informaciją klientams, stengsimės palaikyti gerus ryšius su investuotojais“, – sakė Šiaulių banko verslo plėtros tarnybos vadovas Jonas Bartkus.

Baltijos šalių vertybinių popierių rinkos apdovanojimai Baltijos šalyse rengiami kasmet. Vertinant analizuojami stiprieji ir silpnieji Baltijos šalių bendrovių pateikiamos informacijos aspektai, bendrovės lyginamos tarpusavyje, o gauti duomenys gretinami su ankstesnių metų rezultatais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų