• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio savivaldybės taryboje skandalas keičia skandalą. Ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai atliko kratą Tarybos nario, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos veikėjo Gintaro Byčiaus namuose Panevėžyje ir Vilniuje, o jį nuvežė apklausti į Generalinę prokuratūrą.

REKLAMA
REKLAMA

STT pareigūnai taip pat apsilankė Panevėžio savivaldybėje ir pasiėmė juos dominančius dokumentus.

REKLAMA

Politikui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba. Generalinė prokuratūra kaltinimų nekomentuoja. Po apklausos panevėžietis sulaikytas nebuvo.

Vakar telefonu „Sekundės“ kal-bintas G.Byčius, paklaustas apie jam metamus įtarimus, darė ilgas pauzes, kol išspaudė nežinąs, ką atsakyti. Politikas tikino tarnyba nepiktnaudžiavęs ir kitų nusikaltimų nepadaręs.

G.Byčių jau kuris laikas slegia šimtatūkstantinės skolos. Pernai buvo iškelta bankroto byla jo įmonei. Panevėžyje politikas turėjo įsteigęs druskų gydyklą, holistinės sveikatos kliniką. Druskų gydyklą jis buvo įkūręs ir Klaipėdoje. Tačiau verslininko duoną mėginęs valgyti medikas užspringo – jo verslas žlugo.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu G.Byčius turėjo reikalų su antstoliais, jį persekiojo kreditoriai. Manoma, kad piktnaudžiaudamas tarnyba politikas mėgino pataisyti savo finansinę padėtį.

Panevėžyje aptarinėjamos įvairiausios versijos, pradedant G.By-čiaus verslo peripetijomis mieste, baigiant galimai darius spaudimą kai kuriems Savivaldybės darbuotojams, atsakingiems už viešuosius pirkimus.

Pirmas, bet ar paskutinis?

Panevėžio miesto savivaldybę krečiančiame korupcijos skandale iki šiol figūravo tik partijos Tvarka ir teisingumas nariai: vicemeras Kastytis Vainauskas, administracijos direktorius Stasys Karčinskas ir Tarybos narys Tomas Tarulis. Pirmieji du uždaryti į areštinę, trečiasis, belangėje praleidęs porą parų, paleistas į laisvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Byčius – pirmas konservatorius, patekęs į STT akiratį. Miesto Tarybos opozicija, šiemet nesėkmingai rengusi interpeliaciją valdantiesiems, kaip vieną iš realių kandidatų užimti mero kėdę svarstė ir G.Byčiaus kandidatūrą.

Dabar jo partijos bendražygiai, vis dar tebegalandantys peilį valdantiesiems, gavo mazgote per veidą, bet dedasi lyg niekur nieko.

„Jeigu G.Byčius turėjo skolų, matyt, nesinaudojo tarnybine padėtimi“, – netgi mėgino juokauti Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų partijos Panevėžio skyriaus pirmininkas Vitas Matuzas.

REKLAMA

Surimtėjęs politikas sakė, kad kreipėsi į partijos etikos komitetą, kad artimiausiame posėdyje sustabdytų G.Byčiaus narystę partijoje, kol paaiškės, kaltas jis ar ne.

„Be abejo, tokie dalykai meta šešėlį partijai, bet, kaip sakoma, nėra namų be dūmų. Vieno žmogaus nusižengimas, net jeigu jis būtų įrodytas, visos partijos prestižui smūgio nesuduos“, – kalbėjo seimūnas.

V.Matuzas, paklaustas, ar nemano, kad dabar jo siūlymas Tarybai sujungti centro dešiniųjų jėgas ir pradėti vadovauti miestui, bus dar sunkiau įgyvendinamas, atsakė: neturėtų.

REKLAMA

Miesto Tarybos narys Vidmantas Urbonas žinią apie partiečio reikalus su STT komentuoja santūriai.

Pasak politiko, sunkiai tikėtina, kad G.Byčius galėjo naudotis savo, kaip Tarybos nario, padėtimi.

V.Urbonas tik užsiminė, kad, G.Byčiui persikėlus į Vilnių, siūlęs jam atsisakyti Tarybos nario mandato ir vietą užleisti kitam.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų