REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano opozicija kaltinama įžeidusi ajatola Khomeinį, praneša „bbc.co.uk“.

Irano aukščiausiasis vadovas ajatola Ali Khamenei paragino opozicijos vadovus „nustatyti“ tuos, kurie įžeidė imamą Khomeinį. To pareikalauta po pirmadienį nutikusio incidento, kuomet suplėšytas plakatas su Khomeinio atvaizdu.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos tvirtinimu, incidentas, parodytas per valstybinę televiziją, buvo surežisuotas. Jie atsisako raginimų pripažinti prezidento rinkimų rezultatus, pagal kuriuos antrai kadencijai išrinktas Mahmoudas Ahmadinejadas. Kadangi rengti protestus draudžiama, pirmadienį, pasinaudojant oficialia švente opozicijos nariai vėl susirinko išreikšti savo protesto.

REKLAMA

Ali Khamenei tvirtino, jog mitingo metu buvo ardoma viešoji tvarka, piliečiai buvo raginami sukilti prieš egzistuojančią tvarką. „Taip grindžiant kelią mūsų beviltiškiems priešams pakenkti islamo revoliucijai“, - tvirtino Irano dvasinis vadovas, ragindamas opoziciją „sugrįžti į teisingą kelią“.

Opozicijos lyderiai Mir Hosseinas Hostavi bei Mehdi Karroubi, tvirtino, jog kadrai buvę suklastoti. Pasak jų, joks studentas nedrįstų eiti taip toli, nes visi jie myli imamą ir yra pasirengę paaukoti savo gyvybes vardan jo tikslų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų