REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) lyderiui Vytautui Šustauskui vakar nepavyko blokuoti automobilių eismo greitkelyje Kaunas-Vilnius. Tačiau "ubagų karaliaus" siekis įgyvendinti savo grasinimus ir policijos pastangos užkirsti jam kelią panėšėjo į detektyvo bei komedijos scenas.

REKLAMA
REKLAMA

Į V.Šustausko "medžioklę" iš pat ryto susiruošė ir gausus būrys Kauno žurnalistų. Policijos ekipažų iš visų pusių apsuptas V.Šustausko suburtų bendražygių pilnas autobusas privertė aiktelėti kitų greitkeliu važiavusių transporto priemonių vairuotojus ir keleivius.



Paslapties neišsaugojo.

REKLAMA

Apie ketinimus blokuoti pagrindinį šalies kelią V.Šustauskas pranešė prieš kelias savaites. Jis tąkart nurodė konkrečią protesto akcijos datą, tačiau net nuo artimų bendražygių slėpė tikslią jos laiką ir vietą. Teisėsaugininkams tai nesutrukdė atskleisti V.Šustausko "karinės paslapties".

Anksti ryte neuniformuoti pareigūnai kartu su būreliu pensininkų ir žurnalistų jau tykojo "ubagų karaliaus" prie vieno iš Kauno pakraštyje esančių prekybos centrų. Automobilių stovėjimo aikštelėje laukė du autobusai po 50 vietų. Blokuoti greitkelio kiek po devintos valandos pajudėjo tik vienas - palaikyti V.Šustausko atėjo mažiau žmonių nei tikėtasi.



Didelės pajėgos

REKLAMA
REKLAMA

V.Šustausko gerbėjų autobusą visą jo kelionės laiką lydėjo įspūdingas kortežas. Dalį palydos sudarė neuniformuoti pareigūnai. "Pagarbą" kortežui kaskart demonstruodavo ties posūkiais iš greitkelio įsikūrę policininkai. Daugelyje magistralės vietų buvo įrengti laikini draudžiamieji ženklai įvažiuoti į degalines ir kavines. Tad autobusas negalėjo įsukti nė į vieną šių vietų. Pasiekus Elektrėnus nuspręsta sustoti ir kelią blokuoti pasiruošusius žmones išleisti autobusų stovėjimo aikštelėje. Tačiau šis sumanymas neišdegė. "Įsukti į stotelę negalėjau, nes joje buvo pilna policijos mašinų", - LŽ sakė autobuso vairuotojas Vaclovas. Tada jis nusprendė transporto priemonę pastatyti kiek toliau nuo aikštelės. Autobusui sustojus iškart privažiavo keli policijos automobiliai. Pareigūnai iš autobuso vairuotojo paėmė dokumentus, nes šis, sustodamas greitkelyje, pažeidė Kelių eismo taisykles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vežė į čiuožyklą

Iš stovinčio autobuso pasprukti spėjo tik V.Šustauskas. Jo suburti pensininkai liko sėdėti savo vietose. Su autobuso vairuotoju V.Šustauskas toliau bendravo telefonu. Iš pradžių keliauninkams liepta važiuoti į mitingą Vilniuje, tačiau vėliau nurodyta dar sykį mėginti blokuoti greitkelį. Ties Vieviu autobusas apsisuko ir grįžo pasiimti palikto akcijos lyderio.

Tuo metu V.Šustauskas žurnalistams tvirtino neketinęs blokuoti greitkelio. "Vežiau pensininkus į čiuožyklą, kad prieš mirtį dar pačiuožinėtų. Pinigų jie neturi, mažai valgo, tad yra lengvi ir gali čiuožinėti", - ironizavo "ubagų karalius". Anot jo, pensininkai norėjo autobusų stotelėje išlipti ir pasivaikščioti iki Elektrėnų ledo arenos, nes kelionėje daugeliui jų pasidarė bloga.

REKLAMA

Autobuso vairuotoją pavadinęs bailiu, LLS lyderis pareiškė, kad būtent šis sugadino jo planą Vyriausybei ir Seimui parodyti, kad valstybės politika nusivylę žmonės nusiteikę aršiai.

Kartą jau baustas

V.Šustauskas greitkelį jau buvo blokavęs 1998 metais. Tuomet eismas pagrindiniu šalies keliu nevyko pusantros valandos. V.Šustauskas už nesankcionuoto mitingo organizavimą buvo nubaustas 2 tūkst. litų bauda. 2005 metais Seimas greitkelio blokadą prilygino riaušėms, už kurių organizavimą numatyta 6 metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA

Policija neatskleidžia, kiek pareigūnų buvo iš viso sutelkta ruošiantis vakarykštei V.Šustausko akcijai. "Kai kurie iš jų dirbo atvirai, kai kurie buvo neuniformuoti. Buvo paruoštas ir rezervas", - LŽ sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriui vadovaujantis Ramūnas Matonis. Jo teigimu, valstybė dėl V.Šustausko pasivažinėjimo autobusu nuostolių nepatyrė, esą lėšos tokių akcijų priežiūrai kasmet numatomos biudžete.

Kristina KUČINSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų