REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje nuspręsta pritarti Alytaus ir Jungtinių Amerikos Valstijų Ročesterio miesto bendradarbiavimo sutarčiai.

REKLAMA
REKLAMA

Bendradarbiavimo su Ročesteriu tiltas pradėtas tiesti prieš penkerius metus, miesto savivaldybei užmezgus ryšius švietimo, kultūros ir socialinėje srityse. Pasirašyta sutartis suteiks galimybę miestams plėtoti ir stiprinti bendradarbiavimo ryšius. Šią sutartį įgaliotas pasirašyti miesto meras.

REKLAMA

Tarybos posėdyje nuspręsta pritarti ir kitai bendradarbiavimo sutarčiai - su Latvijos Cėsių rajono Amatos savivaldybe. Miesto savivaldybė prieš dešimtmetį šią sutartį buvo pasirašiusi su Cėsių rajono savivaldybe. Naujos bendradarbiavimo sutarties prireikė dėl Latvijoje atliktos savivaldybių reorganizacijos.

Miesto savivaldybė dar turi bendradarbiavimo sutartis su Švedijos Butširkos savivaldybe, Lenkijos Ostrolenkos, Suvalkų, Opolės miestais, Danijos Nestvedu, Baltarusijos Lyda, ketinimų bendradarbiauti protokolus - su Norvegijos Mandalo, Prancūzijos Ruano, Ukrainos Berdičevo, Argentinos Cheneral Sant Martino, Karelijos Petrozavodsko miestais.

Alma Mosteikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų