REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patvirtinti dar du mirties nuo kiaulių gripo komplikacijų atvejai

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) laboratorija informavo apie du patvirtintus mirties nuo A(H1N1) gripo sukeltų komplikacijų atvejus. Tai 57 ir 62 metų vilniečiai.

REKLAMA
REKLAMA

57 m. amžiaus vilnietis susirgo š.m. lapkričio 17 d. ir kreipėsi į šeimos gydytoją Šeškinės poliklinikoje. Lapkričio 23 d., po pakartotino kreipimosi, buvo hospitalizuotas VU Antakalnio ligoninėje. Lapkričio 25 d. pacientas mirė, atliktas virusologinis tyrimas patvirtino A(H1N1) gripo virusą. 

REKLAMA

62 m. amžiaus vilnietis susirgo lapkričio 28 d., gruodžio 2 d. kreipėsi į greitąją medicinos pagalbą ir buvo hospitalizuotas VU Universitetinės ligoninės reanimacijos skyriuje. Gruodžio 2 d. paimtas mėginys virusologiniam ištyrimui, ULAC virosologinėje laboratorijoje patvirtintas naujasis A(H1N1) gripas. Pacientas sirgo gretutinėmis ligomis, mirė gruodžio 9 d. nuo naujojo gripo sukeltų komplikacijų.

Iš viso šiuo metu Lietuvoje patvirtinti 9 mirties nuo A(H1N1) gripo sukeltų komplikacijų atvejai. Teigiama, kad mirtingumas nuo kiaulių gripo Lietuvoje žemesnis nei kitose Europos šalyse

Kaip tvirtina specialistai, vertinat šiuo metu esančius išankstinius duomenis, mirtingumas nuo vadinamojo kiaulių gripo Lietuvoje yra žemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų