• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas laiko nepagrįsta Lietuvos užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko kritiką jo adresu, nuskambėjusią po Kazimiros Prunskienės partijos steigiamojo suvažiavimo, kuriame dalyvavo ir Rusijos parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA

"Mane labai nustebino pono V. Ušacko pareiškimas mano adresu. Manau, kad arba jį neteisingai informavo jo padėjėjai, arba vėl mėginama ieškoti papildomų problemų ten, kur jų nėra ir nebuvo", - teigė K. Kosačiovas naujienų agentūrai "Interfax".

REKLAMA

Lietuvos URM vadovas V. Ušackas sakė, jog jį nustebino K. Kosačiovo pareiškimai Lietuvos liaudies sąjungos steigiamajame suvažiavime ir tai, kad jame dalyvavo tikrai didelis Rusijos atstovų desantas ir aukštas politikas, Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto vadovas. Anot ministro, tai rodo, kad mėginama daryti poveikį suverenios valstybės vidaus reikalams, taip pat jos vidaus politikai.

"Savo pareiškimais apie politines partijas, atsisakymu susitikti su Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku jis (K. Kosačiovas) peržengė diplomatinio etiketo ribas, ir tai neatitinka konstruktyvaus bendradarbiavimo dvasios, kuria mes stengiamės dirbti su Rusija", - pažymėjo V. Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA

K. Kosačiovas naujienų agentūrai "Interfax" aiškino, jog jis steigiamajame suvažiavime Vilniuje dalyvavo ne kaip Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto vadovas, o vykdė partijos "Vieningoji Rusija" įpareigojimą. Savo partijoje K. Kosačiovas vadovauja struktūriniam padaliniui, atsakingam už bendradarbiavimą su įvairių šalių politinėmis partijomis.

Anot K. Kosačiovo, jis norėjo susitikti ir su Lietuvos užsienio reikalų ministru, ir su savo kolega Lietuvos parlamente. "Aš iš anksto per Lietuvos ambasadą Rusijoje prašiau suplanuoti šiuos abu susitikimus, bet po kiek laiko iš ambasados buvo gautas atsakymas, kad šeštadienį šių politikų Vilniuje nebus, ir aš su jais negalėsiu susitikti", - sakė K. Kosačiovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet, pasak Rusijos parlamentaro, jam pavyko susitikti su Seimo Tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotoju, surengti kitus susitikimus.

K. Kosačiovas apgailestavo, kad Lietuvos URM vadovas iš esmės stojo į "megafoninės kritikos" kelią, kritikuodamas jį už tai, dėl ko jis tikrai nėra kaltas. Kartu jis pareiškė viltį, kad Rusijos ir Lietuvos santykiai ateityje bus sėkmingai plėtojami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų