REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio mėnesį vyks susitikimų ciklas „Šiltas šeimos mėnuo“ onkologinėmis ligomis sergančius vaikus auginančioms šeimoms.

REKLAMA
REKLAMA

Renginių metu šeimoms paskaitas skaitys psichologai, patirtimi dalinsis sunkias ligas nugalėję žmonės, vyks kūrybiniai užsiėmimai visai šeimai.

REKLAMA

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje vyksiančius „Šilto šeimos mėnesio“ renginius, finansuojamus ES struktūrinių fondų lėšomis, organizuoja Sveikatos apsaugos ministerija.

„Kviesdami šeimas į susitikimus siekiame padėti sunkų etapą išgyvenančioms šeimoms atsipūsti nuo kasdienių rūpesčių, pasidžiaugti vienas kitu jaukioje, šiltoje ir kūrybingoje aplinkoje. Taip pat tikimės, kad tai padės atkreipti visuomenės dėmesį ir geriau suprasti problemas, su kuriomis susiduria visos šeimos, turinčios sunkiai sergantį artimąjį“, – sako Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot psichologo Dimos Kuniskio, dirbančio su vėžiu sergančius ar jau išgijusius vaikus auginančiomis šeimomis, psichologinė parama visiems šeimos nariams itin svarbi, kadangi liga neišvengiamai pakeičia tiek sergančiojo, tiek visų jo artimųjų gyvenimą.

„Vaiko liga sutrikdo normalų šeimos gyvenimo ritmą. Mažiau dėmesio skiriama kitiems šeimoje augantiems vaikams ir jų poreikiams, keičiasi ir tėvelių santykiai, kitaip paskirstomos jų atsakomybės“, – pasakoja Dima Kuniskis, kuris ves paskaitas-diskusijas tėvams „Šilto šeimos mėnesio“ renginių metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pastebi, kad nors šeimos labai skirtingai išgyvena sudėtingą vaiko ligos laikotarpį, dažniausiai dvasinio tvirtumo joms suteikia nuolatinis bendravimas, dalinimasis rūpesčiais ir palaikymas.

„Šilto šeimos mėnesio“ renginiai gruodžio 3 d. vyks Klaipėdoje, gruodžio 10 – Kaune, o gruodžio 17 d. – Vilniuje. Be psichologo paskaitų, renginio dalyviai taip pat turės galimybę susipažinti su žmonėmis, kurie yra susidūrę su sunkiomis ligomis ir šiuo metu siekia padėti kitiems, – labdaros ir paramos fondo „Bėdų Turgus“ vadove Edita Mildažyte, onkohematologinių ligonių bendrijos „Kraujas“ pirmininke Dalia Bielskyte.

REKLAMA

Linksmąją renginio dalį – kūrybines dirbtuves – ves dailininkė ir pasakų vaikams rašytoja Sigutė Ach. Ji padės vaikams kartu su tėveliais sukurti tapybos darbus, kurie taps šiltu prisiminimu.

Sveikatos apsaugos ministro teigimu, siekiama, kad renginiuose turėtų galimybę dalyvauti visos norinčios šeimos, todėl bus pasirūpinta toliau nuo didmiesčių gyvenančių šeimų transportavimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų