REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Kėdainių verslo ir informacijos centre žiniasklaidos atstovai buvo supažindinti su krematoriumo statybomis Kėdainių pramoniniame parke.

REKLAMA
REKLAMA

Kėdainiečiams buvo pristatytas detalusis planas, naujos technologijos, paliestas aplinkos taršos klausimas, vietos pasirinkimas, pažvelgta į kitų šalių krematoriumų veiklą.

REKLAMA

Pirmasis Lietuvoje krematoriumas bus statomas Kėdainių pramoniniame parke, 0,75 ha ploto žemės sklype. Planuojama investicija į statybą siekia  10,5 mln. litų, o paslaugos kaina klientams kainuos tik 1040 Lt. Šiuo metu Rygos krematoriume ši paslauga yra atliekama už 4500 Lt.

„K2 LT“ taip pat užtikrina, kad šiuolaikinių technologijų krematoriumo įranga neterš aplinkos, ji puikiai išvalo dūmus nuo kenksmingų išmetamųjų dujų – tarša nesiekia Europos Sąjungos direktyvose nustatytų reikalavimų. Žmonės neužuos jokių kvapų, nes jie sudega kremavimo proceso metu, esant 850 laipsnių Celsijaus temperatūrai, ir nematys jokių dūmų.

REKLAMA
REKLAMA

„K2 LT“ direktorius Vytenis Labanauskas tikisi, kad krematoriumas pradės veikti jau 2010 metų rudenį.

Kėdainių rajono savivaldybė jau gavo padėkos raštą iš Lietuvos Respublikos Seimo sveikatos reikalų komiteto už teisingą sprendimą, atveriantį kelią labai svarbaus strateginio šalies objekto – pirmojo krematoriumo Lietuvoje atsiradimui.

Išsamesnį būsimo krematoriumo pristatymą netrukus galėsite pamatyti foto bei videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų