REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šokio istorijos puslapiai“ pasakoja meilės istoriją

„Vilnius – Europos kultūros sostinė“ programa „Baroko dialogai“ skirta baroko, senųjų kultūrinių epochų meninio palikimo, sklaidai, 2009 m. lapkričio 14 d., 17 val., Taikomosios dailės muziejuje pristato Šokio istorijos puslapių renginį - senosios muzikos ir šokio ansamblio „Banchetto Musicale“ teatralizuotą koncertą „Vilniaus legenda apie Žygimantą ir Barborą“.

REKLAMA
REKLAMA

Choreografiją šiam mini spektakliui kūrė žymi italų istorinio šokio tyrinėtoja, choreografė Barbara Sparti, kuri 1975 – 1988 m. vadovavo savo pačios įkurtai šokių trupei „Gruppo di Danza Rinascimentale”, kūrė choreografiją G. Caccini, E. de’Cavalieri, M. de‘Gagliano, C. Monteverdi, C. Goldoni ir A. Beolco (Il Ruzzante) operų ir pjesių teatriniams bei televizijos pastatymams, o nuo 1973 m. veda meistriškumo kursus, skaito paskaitas Europos šalyse ir Amerikoje, skelbia straipsnius apie renesanso ir baroko šokį specializuotuose leidiniuose.

REKLAMA

Legendinę Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės meilės istoriją „Banchetto musicale“ kartu su latvių ansambliu „Ludus“, aktore Birute Mar, solistais Ieva Gaidamavičiūte ir Nerijum Masevičium bandys papasakoti savaip. Tiksliau – tik priminti tai, ką puikiai žinome... Priminti, kaip puotos metu jie galėjo susipažinti, kokie gražūs ir stiprūs buvo jų jausmai, koks pavydas ir  intrigos lydėjo slaptas vedybas ir Barboros karūnavimą... Tą atskleis itališki XVI amžiaus dvaro šokiai, karnavalų ir vaidinimų dainos – frotolos, „dvaro kapelų“ melodijos, M. K. Sarbievijaus, Vlado Braziūno, „Giesmių giesmės“ posmai.

Lygiai po dviejų savaičių lapkričio 28 d. 17 val. Taikomosios dailės muziejuje antrąją Šokio istorijos puslapių programą „Karalienės Bonos karnavalas“ ir „Diena Vazų dvare“ pristatys istorinio šokio trupė „Cracovia Danza“ iš Krokuvos ir ansamblis „Banchetto Musicale“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų