REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 26 d., 19 val. VDU koncertų salėje į klausytojų širdis pasibels trys scenos profesionalai – Kostas Smoriginas, Neda Malūnavičiūtė ir Olegas Ditkovskis.

REKLAMA
REKLAMA

Akustinės muzikos gerbėjams puikiai pažįstami atlikėjai žiūrovus  džiugins ir naujais kūriniais, ir senomis, klausytojų pamėgtomis dainomis, kurios atliekamos šio subtilaus ir išraiškingo muzikantų trio kiekvienąkart suskamba vis kitaip.

REKLAMA

K.Smoriginas – menininkas, pelnęs pripažinimą visose savo kūrybinės veiklos srityse, savo gerbėjus žavintis įspūdingais vaidmenimis teatre ir kine, sėkminga režisūra ir neatsiejama Lietuvos kultūros dalimi tapusiomis dainomis.  O. Ditkovskis  - dainuojantis aktorius, dažnas bardų festivalių dalyvis ir vienas mylimiausių šio žanro atlikėjų, kurio dainos neretai atsiduria ir kitų atlikėjų repertuare. Du garsūs aktoriai ir bardai, muzikavę kartu itin didelio populiarumo sulaukusioje grupėje „Aktorių trio“ dabar koncertuose pasirodo su  emocionalia ir žaisminga unikalaus stiliaus atlikėja Neda Malūnavičiūte. Neda - viena ryškiausių improvizuojančių vokalisčių Lietuvoje, nuolat pasirodo džiazo festivaliuose ir popscenoje bei  laisvai jaučiasi bet kokiame muzikiniame kontekste.

REKLAMA
REKLAMA

Dviejų charizmatiškų aktorių balsų bei spalvingo moteriško Nedos vokalo derinys koncertuose kuria neužmirštamas istorijas, o į muzikinį dviejų gitarų pokalbį įsiterpia skaidri ir virtuoziška fleitos melodija. Šiuos skirtingus, savitas muzikavimo manieras turinčius menininkus vienija nuoširdi meilė muzikai ir prasmingiems tekstams bei atviras, šiltas ryšys su klausytojais. Pasak K. Smorigino, dainų tekstai ir muzika jam – dešimt Dievo įsakymų, pagal kuriuos gyvena, todėl  scenoje siekia atiduoti visą savo meilę ir energiją. O. Ditkovskis muzikavimą  apibūdina kaip iš vidaus kylantį dalyką, gyvenimo būdą. O N. Malūnavičiūtė pripažįsta neįsivaizduojanti savęs kitoje erdvėje "Tai, kad turiu muziką, kad esu reikalinga žmonėms, kad galiu dainuoti <...> - visa tai ir leidžia man jaustis vienai iš laimingiausių."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už lango karaliaujant rudeniui, koncerto organizatoriai VšĮ „Idėjų garažas“  kviečia žiūrovus į nepakartojamą vakarą, kuriame trys žavios ir iškilios Lietuvos asmenybės dalinsis savo šiluma ir dainomis, adresuotomis sielai, atitolinančiomis nuo kasdienio skubėjimo ir primenančiomis apie šviesą mūsų gyvenime. 


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų