REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedas Mattias Ekstromas iškovojo trečiąjį Čempionų lenktynių („Race of Champions“) nugalėtojo titulą finale įveikęs septynis kartus pasaulio „Formulės-1“ čempioną Michaelį Schumacherį.

REKLAMA
REKLAMA

Kartą per metus geriausi įvairių klasių lenktynininkai išsiaiškina geriausią iš geriausių. Vakar Paukščio lizdo („Bird‘s Nest“) stadione Pekine, kuriame vyko olimpinės žaidynės, sėkmė nusišypsojo dukart DTM čempionui M. Ekstromui.

REKLAMA

Kaip galėtų pasibaigti lenktynės tarp geriausių pasaulyje vairuotojų, jei jie įnirtingai kovotų vienas prieš vieną su trimis skirtingais automobiliais? Nuo 1988 m. Čempionų lenktynės pateikia realų atsakymą į šį neįtikėtiną klausimą. Kas geriausias tarp „Formulės-1“ herojų ir motociklininkų, kėbulinių mašinų specialistų ir ralio lenktynininkų? Šiemet tokia garbė teko M. Ekstromui – švedas pergalę Pekine pridėjo prie dviejų paeiliui Čempionų lenktynių laimėjimų 2006 ir 2007 m.

REKLAMA
REKLAMA

Pakeliui į pergalę M. Ekstromas grupės varžybose nugalėjo kėbulinių mašinų čempioną Andy Priaulxą, penkiskart Moto GP čempioną Micką Doohaną ir daugkartinį X-Games aukso medalio laimėtoją Travisą Pastraną.

Ketvirtfinalyje švedas įveikė aštuonis kartus Le Mano lenktynių nugalėtoją Tomą Kirsteną, o pusfinalyje neseniai karūnuotą „Formulės-1“ čempioną Jensoną Buttoną. Į pusfinalį pateko ir Sebastianas Vettelis, bet kelią į finalą buvo priverstas užleisti savo idealui M. Schumacheriui.

„Gimiau Švedijos kaime ir būdamas berniukas vairavau daugybę įvairių rūšių mašinų, be to turėjau garbės vairuoti daugybę gerų kėbulinių, sportinių ir ralio automobilių. Tai ir buvo mano pranašumas“, – sėkmės priežastys vardina M. Ekstromas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prieš startą pažiūrėjau į Michaelį ir galvojau: „Kodėl aš turėčiau jį nugalėti? Jo vairavimas – be priekaištų“. Tačiau kažkur prarandi dešimtąją dalį sekundės ir to užtenka, o vairavimas prieš Michaelį – vienas malonus. Visada apsimetu, kad svarstau dalyvauti ar ne Čempionų lenktynėse – bet iš tiesų niekada negalvoju atsisakyti,“ – tikina  M. Ekstromas.



AFP/Reuters/Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų