REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Milerius - naujasis Seimo kancleris

Parlamentas pritarė Seimo pirmininkės Irenos Degutienės pateiktai Seimo Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamento direktoriaus Jono Mileriaus kandidatūrai į Seimo kanclerio pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

"Esu įsitikinusi, kad J. Milerius yra ne tik patyręs specialistas, bet ir puikus vadovas", - Seime kalbėjo I. Degutienė.

REKLAMA

Parlamentarai, neturėję priekaištų J. Mileriui ir nė vienai frakcijai neišreiškus noro su juo susitikti, beveik vienbalsiai pritarė I. Degutienės pasirinkimui. Iš 100 balsavime dalyvavusių Seimo narių susilaikė tik 2.

Po sprendimo Seimo vadovė sakė besitikinti, kad iš jos galvos dings bent vienas skaudulys. Šių metų balandžio 28 d. atleistas iš Seimo kanclerio pareigų Gintautas Vilkelis siekia per teismą grįžti į darbą.

REKLAMA
REKLAMA

J. Milerius, dėkodamas už parlamentarų pasitikėjimą, žadėjo kartu visais dirbti "vardan tos Lietuvos".

Seimo kanclerį skiria ir iš pareigų atleidžia Seimas parlamento vadovo siūlymu.

Jonas Milerius gimė 1949 m. 1969 m. baigė Skuodo rajono Barstyčių vidurinę mokyklą ir 1969-1974 metais studijavo Vilniaus universiteto Matematikos-mechanikos fakultete. 1974 m. pradėjo dirbti Vilniaus automatizuotų valdymo sistemų projektavimo konstravimo biure inžinieriumi. 1977-1989 metais ėjo vyriausiojo projekto konstruktoriaus pareigas. 1989 m. Vilniaus AVS PKB įjungus į Skaičiavimo technikos ir informatikos mokslinį tyrimo institutą (STIMTI) prie Sigmos susivienijimo, dirbo vyriausiuoju projekto inžinieriumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 1990-ųjų lapkričio 7 d. Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Prezidiumo nutarimu buvo paskirtas dirbti į specialistų grupę prie Lietuvos Respublikos Valstybinės delegacijos tarpvalstybinėms deryboms su TSRS.

1991 m. gruodį Lietuvos parlamente įkūrus Kompiuterinių duomenų tvarkymo skyrių, dirbo šio skyriaus vedėjo pavaduotoju, vyriausiuoju konsultantu. Nuo 1995 m. gruodžio Seimo valdybos nutarimu paskirtas Seimo kanceliarijos Kompiuterinio duomenų tvarkymo skyriaus vedėju. 1998 m. sausį įkūrus Informacijos technologijų skyrių, Seimo valdybos sprendimu buvo paskirtas Seimo kanceliarijos Informacijos technologijų skyriaus vedėju (vėliau - departamento direktoriumi).

Nuo 2006 m. balandžio 6 d. iki spalio 8 d. J. Milerius laikinai ėjo Seimo kanclerio pareigas.

J. Milerius yra apdovanotas Sausio 13-osios atminimo medaliu (1999 m.) ir ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Riterio kryžiumi (2003 m.).


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų