• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė daro spaudimą tose srityse, kuriose yra tiesiogiai atsakinga už kainodarą, pareiškė premjeras Andrius Kubilius. A. Kubilius pritaria, jog sunkmečiu krentant žmonių perkamajai galiai labai svarbu Vyriausybei r kainodarą spausti skaidrumo link, ypač, kai elektros energijos, vaistų, benzino kainos Lietuvoje yra didesnės negu kaimyninėse šalyse. Premjero teigimu, Vyriausybė dirba šiose srityse.

REKLAMA
REKLAMA

"Ten, kur Vyriausybė tiesiogiai atsakinga už kainodarą, tai yra, monopolinėse srityse, pavyzdžiui, energetikoje, mes tas kainas tikrai labai ryškiai spaudžiame. Jeigu pasižiūrėsime į visą šių metų seką, tai pamatysime, kad ir elektros kainos dėl to mažėjo nuo liepos 1 dienos, dabar mažėja šilumos, dujų kainos. Visa tai pasiekta energingos pertvarkos kainų reguliavime, kainų apskaitos principuose dėka", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

Jis pridūrė, kad šiuo metu kainos perskaičiuojamos žymiai dažniau, nustatyta energetikos kompanijų turto vertinimo tvarka. Tiesa, A. Kubilius neslėpė, kad metų gale uždarius Ignalinos atominę elektrinę elektros kaina padidės 10 centų.

"Kainas turime labai atidžiai stebėti. Todėl mums gana sunku suvokti Darbo partijos siūlymus papildomai apmokestinti energetikos kompanijų valdomą turtą 5 proc. turto mokesčiu, tai reikštų, kad šitą papildomą turto mokestį turėtų padengti vartotojai. Tai reikštų, kad elektros tarifai turėtų padidėti dar 12 proc.", - teigė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų