REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V.Uspaskichas dėl Darbo partijos programos gali užstatyti savo turtą

Valdančiajai Permainų koalicijai nepritarus Darbo partijos siūlomam antikrizinių veiksmų planui, "darbiečiai" nežada trauktis ir neparems kitų metų valstybės biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu nepritars, balsų nebus", - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Darbo partijos lyderis, Europos Parlamento narys Viktoras Uspaskichas.

REKLAMA

Į biudžetą žada milijardines įplaukas

Jo duomenimis, siūloma programa reikalauja pataisyti arba priimti maždaug 50-60 teisės aktų.

"Galiu paimti savotiškas atostogas Europos Parlamente ir per savaitę tuos teisės aktus sukurti", - tvirtino "darbiečių" lyderis.

Jis sakė tikįs Darbo partijos programos sėkme. "Tai yra visiškai realu. Galiu užstatyti, jeigu reikia, ir savo turtą, jeigu šita programa neduos efekto, apie kurį kalbame. (...). Mano turtas įvertintas pagal šiandieninę kainą apie 300 milijonų litų, savo dalimi galiu garantuoti, žmonos negaliu, todėl, kad dabar ekspromtu kilo ta idėja", - atviravo V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

Politiko paskaičiavimais, įgyvendinus "darbiečių" siūlymus, jie atneštų apie 2,5 milijardo litų pajamų, pirmaisiais metais būtų sukurta apie 50 tūkst. darbo vietų, antraisiais metais - apie 70-80 tūkst.

V. Uspaskichui susidarė nuomonė, kad valdantieji nelabai domisi "darbiečių" siūlymais, nes sulaukta tik pavienių politikų dėmesio.

"Jie pripratę kritikuoti nesusitikus, tegul išgirsta, kaip mes tą ruošiamės daryti. (...). Kaip galima kritikuoti, kad tai sujauks visą biudžetą, jeigu jie nematė?", - stebėjosi V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, valdantiesiems gali būti nepriimtina "darbiečių" programa tik tuo atveju, jeigu jie "susiję ryšiais su monopolistais ir nenori keisti visų šitų dalykų, nenori liberalizuoti ir demonopolizuoti rinkos, nenori liberalizuoti energetinės sistemos, nenori jiems užkrauti papildomos naštos, ypač krizės metu".

"Jeigu jie nesusiję su tomis įmonėmis, jiems šita programa turi būti priimtina", - mano V. Uspaskichas.

Siūlymai biudžeto deficito nepadidintų?

Nors DP atstovė ir Seimo pirmininko pavaduotoja pripažįsta, kad partijos siūlymai sugriautų dabartinį biudžeto projektą, frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys portalui „Balsas.lt“ pirmadienį teigė, jog partijos pateikti ekonominiai siūlymai vyriausybei  nepadidintų kitų metų biudžeto deficito.

REKLAMA

Pasak V. Gapšio, sumažinus Pridėtinės vertės mokestį (PVM) ir kitus mokesčius, pradžioje įplaukų būtų gauta mažiau, tačiau DP esą yra numačiusi ekonomikos skatinimo priemonių, kad kompensuotų šias netektis. Tarp tokių jis paminėjo mažmeninės prekybos demonopolizavimą, kuris esą padėtų papildomai gauti 500 mln. litų ir taršos leidimų (ATL) pardavimą, kuris esą atneštų iki 400 mln. litų. Dar šimtus milijonų DP planuoja sumažinus Valstybės investicijų programą, apie milijardą - demonopolizavus energetiką.

V. Gapšys teigia, kad spaudimas biudžetui ir „Sodrai“ mažėtų savaime, nes numatytas ekonomikos skatinimas sumažintų bedarbystę, padidintų pajamas iš gyventojų pajamų mokesčio ir leistų mokėti mažiau bedarbių pašalpų.

REKLAMA

Praėjusią savaitę Darbo partijos prezidiumas, svarstęs galimą bendradarbiavimą su Permainų koalicija, patvirtino antikrizinių pasiūlymų paketą valdantiesiems, primena ELTA.

Darbo partijos siūlomo paketo esmė - prekybos ir energetikos sektoriaus demonopolizavimas ir naujų darbo vietų kūrimas. "Darbiečių" siūlomo modelio tikslas - paskatinti gamybą ir siekti teigiamo prekių ir paslaugų eksporto-importo balanso. Kaip teigia "darbiečiai", įmonės, turėdamos galimybę taupyti apyvartos lėšas, bus skatinamos priimti naujus darbuotojus, turės galimybę daugiau lėšų reinvestuoti, todėl galės plėsti gamybą, kurti naujus produktus, kurie galės konkuruoti ES rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų