• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ES planuoja išskraidinti nelegalus namo

Europos Sąjunga kuria planus, pagal kuriuos ji užsakytų lėktuvų skrydžius, skirtus parskraidinti nelegalius migrantus į jų kilmės šalį, skelbia „The Telegraph“. Pagal planą kiekviena ES valstybė galėtų prašyti suteikti lėktuve vietų iš tos šalies išskraidinamiems nelegalams.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu atveju lėktuvas nusileistų keliose ES valstybėse ir surinktų išsiunčiamus nelegalus, kurie būtų pargabenami į savo kilmės šalį. Laukiama, kad planas gali būti patvirtintas jau per penktadienį vyksiantį ES susitikimą.

REKLAMA

Skrydžius vykdytų ir finansuotų ES išorės sienų agentūra Frontex, kuri yra įsikūrusi Varšuvoje.

Be to, raginama užmegzti glaudesnį dialogą su Libija, kad ši dėtų daugiau pastangų siekdama užkirsti kelią nelegalių imigrantų srautams į Europą. Manoma, kad kiekvienais metais Viduržemio jūra į ES teritoriją patenka daugiau kaip 100 tūkst. nelegalų.

Dauguma ES priklausančių Viduržemio jūros valstybių reikalauja, kad į šalis patekę nelegalai pagal kvotas būtų paskirstomi visoms ES narėms.

Kai kurios ES valstybės jau bendradarbiauja išsiųsdamos namo nelegalius migrantus. Didžioji Britanija ir Prancūzija šį mėnesį bendru reisu atgalios į Afganistaną išsiuntė 27 nelegalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų