REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotoja Dalia Teišerskytė kreipėsi į ūkio ministrą Dainių Kreivį, prašydama paaiškinti, kokiu pagrindu buvo paskirstytos Europos Sąjungos lėšos meno inkubatoriams steigti.

REKLAMA
REKLAMA

Politikei nerimą sukėlė spaudoje paskelbta informacija, jog dalis jauniems menininkams remti skirtos paramos gali būti panaudota projektams, neturintiems nieko bendro su menu.

REKLAMA

"Sprendžiant iš "Lietuvos ryto" publikacijos "Parama menui - į statybas" (šių metų spalio 21 d.) pateiktos informacijos, dalį lėšų ketinama panaudoti pastatų renovacijai ar turizmo ir pramogų skatinimui. Tai pripažįsta kai kurie straipsnyje cituojami atskirų projektų atstovai. Todėl peršasi logiška išvada, kad nebus pasiektas pagrindinis finansavimo tikslas - padėti jauniesiems menininkams išmokti pragyventi iš jų kuriamo meno. Be to, apie šiuos savo ketinimus pasinaudoti palankia situacija kai kurių projektų atstovai kalbėjo dar iki oficialiai patvirtinant jų finansavimui tinkamų projektų sąrašą. Tenka tik apgailestauti, kad apie tai ūkio ministras nebuvo informuotas", - teigia D. Teišerskytė.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarė ūkio ministro paprašė atsakyti į klausimus, kuo remdamasis jis patvirtino projektus, jeigu jų autoriai viešai deklaruoja tikslus, prieštaraujančius pagrindiniam finansavimo tikslui. D. Teišerskytė klausia, ar tvirtinant projektus buvo analizuojama teikėjų patirtis, užtikrinant jauniems menininkams tinkamą pagalbą mokantis pragyventi iš jų kuriamo meno; ar projektų teikėjai pateikė pakankamai įrodymų, kad sugebės padėti jauniesiems menininkams. Seimo narė teiraujasi, ar teisinga skirti finansavimą įmonėms, kurios yra neseniai įsikūrusios ir neturi reikalingos patirties, taigi negali suteikti jokių garantijų, kad gautus pinigus panaudos efektyviai ir tikslingai.

"Kodėl buvo padidinta finansavimo suma kiekvienam projektui nuo 4 iki 9 mln. litų; ar teisinga yra informacija, kad skirstant finansavimą buvo pasitelkta papildomą ekspertų grupė, ar tiesa, kad jos sudėtyje yra asmenų, susijusių su finansavimą gavusiomis įstaigomis?", - tokius klausimus ministrui pateikia D. Teišerskytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų