• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį prie Vilniaus miesto savivaldybės į piketą susirinkę sostinės kiemsargiai reikalavo sumokėti atlyginimus, kurių jie negauna jau keturis mėnesius. Apie 200 kiemsargių rankose laikė plakatus su užrašais "Navickai - kviečiame už dyką su mumis pašluoti miesto šūdą", "Kiemsargis - irgi žmogus" ir skandavo: "reikalaujam pinigų".

REKLAMA
REKLAMA

Buvo planuota, kad į piketą Europos aikštėje susirinks apie 600 žmonių, paskutinį kartą perspėsiančių, kad nesumokėjus skolų bus rengiamas streikas. Planuotas skaičius piketuotojų nesusirinko, nes, kaip tikino kiemsargiai, nemaža dalis jų spėjo išeiti iš darbo taip ir nesulaukę atlygio.

REKLAMA

Miestą tvarkančios bendrovės "Stebulė" atsakingoji meistrė ir viena piketo organizatorių Valentina Biatova pasipiktinusi Eltai sakė, jog savivaldybės vadovų pažadų nevykdymas darbuotojus jau varo į neviltį ir bus imtasi radikalesnių veiksmų.

Nuo liepos pradžios tai jau trečias bendrovės "Stebulė" darbuotojų piketas prie miesto savivaldybės.

V. Biatovos teigimu, jei savivaldybė ir toliau skolų negrąžins pagal sutartą grafiką, darbuotojai nuo gruodžio 1-osios pradės streiką, ir sostinė paskęs šiukšlėse, lapuose, nevalytuose kiemuose bei gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek delsęs dėl, anot jo, "neseniai pasigauto peršalimo" su piketuotojais pasikalbėti išėjo ir mero Viliaus Navicko pavaduotojas Romas Adomavičius. Iš visų pusių vieną miesto vadovų apsupę kiemsargiai kelias minutes neleido šiam ištarti nė žodžio, pasikeisdami šaukė apie savo bėdas, žėrė įžeidimus tiek pačiam R. Adomavičiui, tiek V. Navickui.

"Neturime už ką vaikų pamaitinti, o meras sėdi ant pinigų maišo apsirijęs, žandai jau į televizoriaus ekraną nebetelpa", - vienas per kitą pasipiktinę šaukė piketuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsitokėjęs R. Adomavičius kaltų kiemsargiams pasiūlė ieškoti savo įmonių vadovybėse.

"Šiemet pervedėme "Stebulei" 7,5 mln. litų, net daugiau nei reikėjo. Paklauskit savo vadovų, kur jie tuos pinigus padėjo", - į kaltinimus atkirto mero pavaduotojas.

Tiesa, kiek vėliau R. Adomavičius pripažino, jog pervestų pinigų neužteks, mat jie kompensuos tik šių metų įsiskolinimus, o atlyginimai neišmokami jau dėl daug seniau besivelkančių skolų.

"Šiandien pervedėme dar kiek daugiau kaip milijoną litų paskutinio mėnesio algoms išmokėti. Neturime pinigų ir neįsivaizduojame, iš kur jų paimti. Tuoj miesto net apšviesti nebegalėsime", - sakė mero pavaduotojas.

REKLAMA

Kiemsargiai tikina kuriam laikui nurimsiantys tik tuomet, jei artimiausiu metu miesto valdžia jiems perves 3,5 mln. litų.

Pasak V. Biatovos, Vilniaus valdžia bendrovei skolinga apie 15 mln. litų, įskaitant delspinigius. Pati bendrovė klimpsta į skolas, negali susimokėti einamųjų mokesčių.

Po pirmo piketo liepos 5 dieną buvo susitarta, kad savivaldybė mokės pagal skolų grąžinimo grafiką. Pirmas mokėjimas turėjo būti atliktas tą pačią dieną, turėjo būti pervesta 25 proc. skolos, 2,3 mln. litų, tačiau perbesta tik 1,9 mln. litų.

Rugpjūtį žadėta pervesti dar 0,5 mln. litų, tačiau pervesta 100 tūkst. litų mažiau.

Rugpjūčio pabaigoje valdžia raštu įsipareigojo iki spalio 15 dienos bendrovei pervesti apie 1,4 mln. litų, tačiau pažado neįvykdė.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų