REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laisvės alėjos, vadinamos pagrindine Kauno miesto gatve, rekonstrukcijos projektavimo darbus atlieka Šarūno Kiaunės projektavimo įmonė ir SĮ "Kauno planas", laimėjusi prieš keletą metų savivaldybės skelbtą projektinių idėjų konkursą. Pasak architekto Š. Kiaunės, projektas pirmajam rekonstrukcijos etapui jau yra baigtas, o visas techninis projektas bus paruošas iki kovo 1 dienos. Bendra darbų sąmata - apie 80 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kad ir kuklesnė nei prieš keletą metų svajota bus Laisvės alėjos rekonstrukcija, bet projektuotojų planams įgyvendinti vis tiek savivaldybei neužteks jos biudžeto lėšų. Todėl ketvirtadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas bei administracijos direktorius Vygantas Gudėnas susitiko su ūkio ministro visuomeniniu konsultantu investicijų skatinimo klausimais Tadu Jagminu aptarti Laisvės alėjos rekonstrukcijos projekto finansavimo.

REKLAMA

"Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektas - vienas iš svarbiausių miestui. Turime paruoštą pradinio etapo projektą, artimiausiu metu bus gautas statybų leidimas pradėti darbus. Rekonstrukcija galėtų būti finansuojama iš Europos Sąjungos lėšų bei bendradarbiaujant viešajam ir privačiam sektoriui", - sakė meras A. Kupčinskas.

Ūkio ministerijos visuomeninis talkininkas T. Jagminas pabrėžė, kad ministerija šiuo metu svarsto kitų metų biudžetą bei visų Lietuvą pasieksiančių piniginių srautų iš Europos Sąjungos galimą panaudojimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektas galėtų būti įgyvendinamas viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimo principu. Savivaldybei reikėtų tik pateikti parengtą projektą bei statybų leidimą, o visą reikalingą dokumentaciją ruoštų pati ministerija arba Verslo paramos agentūra. Žinoma, Kauno savivaldybės finansinis indėlis irgi turėtų būti", - konsultavo Kauno merą visuomeninis ūkio ministro konsultantas T. Jagminas.

"Šiuo metu Kaunas yra parengęs ne vieną projektą, tačiau sunkmečiu viskam trūksta lėšų, todėl bet kokia pagalba iš ministerijos mums bus labai naudinga. Norime, jog kuo greičiau pajudėtų Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbai", - teigė miesto vadovas A. Kupčinskas.

Susitikimo metu nuspręsta, kad artimiausiu metu ministerijai bus pateikti visi reikalingi dokumentai dėl Laisvės alėjos rekonstrukcijos projekto, siekiant kitais metais pradėti realius darbus pačioje alėjoje. Numatoma, kad Laisvės alėjos rekonstrukcija vyks šešiais etapais. Pirmuoju planuojama rekonstruoti alėjos atkarpą tarp Vilniaus ir I. Kanto gatvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų