REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"DnB Nord" banko vyriausiasis analitikas Rimantas Rudzkis teigia, kad bendrąja prasme sunku nesutikti su Darbo partijos teiginiais, kad reikia gyvinti ekonomiką, skatinti verslą ir kurti darbo vietas. Tačiau kalbėdamas apie "darbiečių" valdantiesiems siūlomą mokesčių mažinimą R. Rudzkis sakė, kad jį įgyvendinus "biudžetas subyrėtų iš karto".

REKLAMA
REKLAMA

Į valdančiąją koaliciją pakviesta Darbo partija trečiadienį valdantiesiems pateikė savo pasiūlymus - pridėtinės vertės mokestį (PVM) sumažinti iki 7 procentų, gyventojų pajamų mokestį - iki 10 proc., "Sodros" mokestį - iki 10 proc., pelno mokestį - iki 5 proc. "Darbiečiai" taip pat siūlo 50 proc. apmokestinti dividendus.

REKLAMA

"Su teiginiais, kad reikia bendro, sisteminio požiūrio, reikia skatinti eksportą, negali nesutikti. Su tuo tikriausiai sutiktų ir Premjeras. Tačiau mokestiniai siūlymai yra pernelyg drastiški", - Eltai sakė R. Rudzkis.

Jam keistai skamba siūlymas sumažintus mokesčius kompensuoti 50 proc. apmokestinant dividendus.

"Jeigu įmonė yra užsienio kapitalo, tai dividendų ji Lietuvoje išvis nemoka. Tai leisime tik išsivežti pelną ir viskas", - sakė analitikas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nepritaria ir tokiam drastiškam, kaip siūlo Darbo partija, "Sodros" įmokų mažinimui. Pasak R. Rudzkio, žengus tokį žingsnį "prie tokios "Sodros" skylės būtų žlugimas ir viskas".

Tačiau "DnB Nord" banko analitikas teigia, jog pasisako už PVM lengvatas tam tikroms prekėms, nors ir nėra lengvatų šalininkas.

"Galbūt vietinės produkcijos skatinimas esant tokiam nedarbui būtų naudingesnis nei realus PVM surinkimas. Kai tam tikroms prekėms Lenkija taiko 7 proc. PVM tarifą, o mes 21 proc., negalime konkuruoti su lenkiškomis prekėmis. Jei sumažintume PVM tarifą iki 10 proc., galėtume konkuruoti", - Eltai sakė R. Rudzkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, įgyvendinus Darbo partijos siūlomus mokesčių pakeitimus, valstybės biudžetas subyrėtų, tačiau siūlo dar palaukti.

"Tai tik pirmasis pasiūlymas. Nenorėčiau komentuoti visko nuodugniai nežinodamas, tačiau tai, kas siūloma, yra pernelyg drastiška. Palaukime 2-3 dienas, gal bus konstruktyvesnių pasiūlymų", - svarstė R. Rudzkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų