REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos prezidentas gavo pylos už 276 tūkst. eurų vertės dušą

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy susilaukė aštrios kritikos už tai, ką kritikai pavadino besaikiu išlaidavimu Prancūzijai pirmininkaujant ES. Skelbiama, kad per 6 mėnesius trukusį Prancūzijos pirmininkavimą ši šalis kasdien išleisdavo po 1 mln. eurų. Iš viso per 6 mėnesius prancūzai išleido 171 mln. eurų mokesčių mokėtojų pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Vien ekstravagantiškam ES-Viduržemio jūros valstybių susitikimui buvo išleista 17 mln. eurų. Susitikimas vyko 2008 metų liepos 13-14 dienomis. Vieno susitikimo dalyvio maitinimui buvo skirta 5 050 eurų.

REKLAMA

Be to, Didžiuosiuose rūmuose laikinai už 276 tūkst. eurų buvo įrengtas prabangus dušas, tačiau N. Sarkozy juo nė karto taip ir nepasinaudojo. Dušas buvo specialiai konstruojamas 1,6 metrų ūgio prezidentui. Jame buvo įrengta pranešimų perdavimo sistema ir erdvinio garso sistema, skelbia „The Telegraph“.

Prancūzijos Socialistų partijos parlamentaras Rene Dosiere, kuris specializuojasi viešųjų išlaidų srityje, teigia, kad N. Sarkozy prarado sąlytį su realybe. Tuo metu, kai eiliniai prancūzai turėjo susiveržti diržus, prezidentas sveąčių maitinimui išleido net penkiskart daugiau pinigų nei kad kainuoja normalūs pietūs.

Tiesa, N. Sarkozy partijos atstovas Fredericas Lefebvre'as teigia, kad prezidentas visus kaltinimus atmeta ir laiko juos melu. Jo teigimu, nė vieno asmens maitinimui nebuvo skirta daugiau kaip 5 tūkst. eurų. Be to, į šią kainą esą įeina ir patalpų parengimas pietums. Patalpos esą turėjo būti specialiai pritaikytos priimti užsienio valstybių vadovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų