REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio pataisos namuose siaučiant taupymo vajui, tvyranti įtampa pasiekė kulminaciją. Pragyvenimo šaltinio netenkantys darbuotojai įstaigos direktorių Edvardą Norvaišą kaltina lėšų švaistymu.

REKLAMA
REKLAMA

Įstaigos vadovas skaičiuoja mobiliuoju telefonu atsiunčiamas grasinamas trumpąsias žinutes.

Tarp vadovo ir darbuotojų kilusio karo įrankiu tapo jau porą metų įstaigos nuomojamas 2007-ųjų laidos „VW Passat“ automobilis. Už jį bendrovei „Kredora“ kas mėnesį Pataisos namai sumoka 2153 Lt, tai yra trim šimtais litų daugiau, nei siekia įstaigos darbuotojų vidutinis darbo užmokestis.

REKLAMA

Pataisos namų direktorius E.Norvaišas nemano, kad sunkmečiu mokėti porą tūkstančių už mašinos nuomą – prabanga biudžetinei įstaigai.

„Rinkos kainomis, vienos dienos automobilio nuoma kainuoja 260 Lt. Padalijus mūsų mokamą sumą per dieną išeina tik 60–70 Lt. Kodėl niekas nerašėte, kai važinėjome supersenu automobiliu ir per metus du variklius keitėm?“ – piktinosi E.Norvaišas.

Prieš porą metų su „Kredora“ sudaryta nuomos sutartis baigsis gruodį.

„Stengsimės, kad numuštų kainą. Po kurio laiko, jei Kalėjimų departamentas skirs pinigų, bus galima jį ir nusipirkti“, – tvirtino direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto įstaigos vadovui kitąmet veikiausiai teks pasitenkinti pigesne transporto priemone. Mėnesio pradžioje Pataisos namuose patikrinimą atlikęs Kalėjimų departamentas panevėžiečių norą važinėti už tūkstantinę sumą įvertino kaip nepagrįstą švaistymąsi.

„Atsižvelgdamas į ekonominį sunkmetį šalyje ir biudžeto taupymą, departamentas siūlo Panevėžio pataisos namams peržiūrėti automobilio nuomos sutarties sąlygas, tai yra pasibaigus sutarčiai jos nebepratęsti“, – patvirtino Kalėjimų departamento atstovė spaudai Vilma Budėnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grasina bedarbiai

E.Norvaišas pripažįsta, kad automobilio nuoma Pataisos namus įsuko į aistrų verpetą. Į jo mobilųjį telefoną jau atskriejo ne viena žinutė, perspėjanti, jog už tokį komfortą susilauks atlygio.

„Kaltina, kad per brangiai moku už nuomą, kad važinėju tokiu pat automobiliu kaip „Teo“ vadovas. Iš tiesų net nežinau, kuo jis važinėja. Grasina, kad man gyvenime dar atsirūgs už tai, kad darbuotojus atleidinėju“, – pasakojo E.Norvaišas.

Direktorius tikina žinantis, kad jam ramybės neduoda kažkas iš darbo netekusių darbuotojų, tačiau nesijaučia jiems nusikaltęs – ne pats sumanęs masinį atleidimą.

REKLAMA

Dėl sunkmečio Pataisos namų biudžetas sumažintas 700 tūkst. Lt

Šį mėnesį be pragyvenimo šaltinio liko apie 10 proc. Pataisos namų darbuotojų – 15 žmonių. Etatai sumažinti kone visuose skyriuose. Darbo neteko net medikai ir buhalterė. Išsaugojusieji darbo vietas leidžiami nemokamų atostogų.

„Visi solidariai atostogaujame. Žmonės supranta, kad geriau tris dienas per pusmetį išeiti nemokamų atostogų, nei netekti darbo“, – teigė E.Norvaišas.

Šalies įkalinimo įstaigoms šiemet skirtas 14,3 mln. Lt mažesnis finansavimas nei praėjusiais metais. Iš jų lėšos darbo užmokesčiui sumažintos daugiau nei 5 mln. Lt.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų