REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tvarkos ir teisingumo partijos (TTP) frakcija Seime teigia neatmetanti galimybės jungtis prie valdančiosios koalicijos. Tiesa, kol kas "tvarkiečiai" tokio pasiūlymo dar nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak opozicijos lyderio Valentino Mazuronio, sveikintina, kad Premjeras praėjus metams sukvietė visas opozicines frakcijas pokalbiui. Paklaustas, ar TTP frakcijai buvo pasiūlyta jungtis prie valdančiųjų, V. Mazuronis tai paneigė, bet neatmetė galimybės jungtis, jei toks pasiūlymas būtų.

REKLAMA

"Tai, kas dabar vyksta, man šiek tiek primena sendaikčių turgų, kai pasiūloma vieniems, jeigu neperka - kitiems, o suknelė vis ta pati ir suplyšusi. Tai nėra teisingiausias kelias, o iš esmės, manau, reikia kalbėtis vienokiu ar kitokiu būdu", - po valdančiosios koalicijos ir Seimo opozicinių partijų vadovų pietų žurnalistams sakė V. Mazuronis.

Jis pridūrė, kad būtina keisti vadinamąją antikrizinę programą ir visas politines jėgas konsoliduoti bendram darbui. Kita vertus, anot opozicijos lyderio, jeigu konsoliduoti bus bandoma dabartinės programos pagrindu, tai "tvarkiečiai" nemato galimybės dirbti kartu.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius, vertindamas valdančiųjų "flirtą" su "darbiečiais", sakė, kad tokios galimybės išnaudojimas naudingas. Tuo tarpu pasiūlymas bendradarbiauti su opozicinėmis frakcijomis - pavėluotas.

"Tai gana pavėluotas sprendimas. Kiek turiu informacijos, konservatorių frakcijoje apie tai jau buvo kalbama seniai ir Ministras Pirmininkas, daugiau krikščionių demokratų sparno, buvo spaudžiamas pradėti kalbėtis su opozicinėmis frakcijomis. Matyt, ambicijos truputį sumažėjo ir jie pagalvojo, jog gal reikia pradėti kalbėtis", - svarstė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų lyderis teigė manąs, kad opozicija nepritars pasiūlytam biudžeto projektui. Savo ruožtu socialdemokratai nepalaikys pensijų ir išmokų neįgaliesiems mažinimo.

Premjeras Andrius Kubilius patikino esąs atviras pasiūlymams stiprinti ir tvirtinti bendradarbiavimą su opozicija.

"Šiuo metu koalicijoje turime 72 balsus, tai koalicijos dauguma - ant ribos. Tai reiškia, kad turime ieškoti geresnio bendradarbiavimo, tarimosi galimybių su opozicija, nes jaučiame atsakomybę už tai, kad sprendimus net ir turint tiek balsų reikia priimti", - teigė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

Pasak A. Kubiliaus, per dvi savaites opozicijos frakcijos pateiks savo siūlymus kitų metų biudžeto projektui koreguoti, juos kartu svarstys opozicijos ir valdančiųjų frakcijų vadovai.

Kaip ELTA jau skelbė, Darbo partija iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, Liberalų ir centro sąjungos bei Tautos prisikėlimo partijos antradienį gavo siūlymą prisijungti prie valdančiosios Permainų koalicijos.

Darbo partijos prezidiumo posėdis, kuriame bus apsispręsta dėl prisijungimo prie valdančiosios koalicijos, vyks penktadienį Vilniuje už uždarų durų.

Manoma, kad valdantieji siūlo bendradarbiauti opozicinėms frakcijoms, nes koalicija "kliba" ir norima užsitikrinti pakankamą balsų skaičių Seime priimant svarbiausius biudžeto įstatymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų