• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kino pavasaris“ kviečia pažinti Pietų Amerikos kultūrą ir pristato filmus iš Meksikos, Argentinos ir Brazilijos, kurie atskleidžia visai kitokią tikrovę – ne visada mums gerai pažįstamą, tačiau viliojančią temperamentingu ritmu bei egzotika (spalio 29 - lapkričio 5 d., kino teatras „Pasaka“).

REKLAMA
REKLAMA

Daniel Burman - Every Stewardess Goes to Heaven/Kiekviena stiuardesė keliauja į dangų/2002/Argentina/93 min.

REKLAMA

Filmų aktoriai: Alfredo Casero, Ingrid Rubio, Emilio Disi, Valentina Bassi, Verónica Llinás, Kayne Di Pilato, Norma Aleandro , Rodolfo Samsó

Žanras: Romantinė komedija

Amžiaus cenzas: N16

Aprašymas:

Tai antrasis režisieriaus Danielio Burmano filmas, kuriame jis metaforiškai ir komiškai demistifikuoja daugeliui mūsų tokią paslaptingą stiuardesių profesiją.

Stiuardesė Teresa – visada danguje. Ji dirba ir gyvena savo rojuje, tarp kasdienių pantomimų ir šaldyto maisto padėklų. Ji bijo žemiško gyvenimo, kuriame viešpatauja vyrai, meilė, motinystė, šeima. Teresą labiau traukia oro uostai ir skraidymas. Daug žemiau, t.y. ant žemės gyvena Juliánas – jaunas našlys daktaras, kuris ruošiasi skristi į piečiausią pasaulio miestą, kad išbarstytų mirusios žmonos pelenus (taip pat buvusios stiuardesės). Taip ir susikerta Teresos ir Juliano keliai vienoje iš gyvenimo stotelių...

REKLAMA
REKLAMA

Sergio Arau - A Day Without a Mexican/Diena be meksikiečio/2004/Meksika/100 min.

Filmų aktoriai: Caroline Aaron, Tony Abatemarco, Melinda Allen, Frankie J. Allison, Fernando Arau, Yareli Arizmendi, Todd Babcock, Maria Beck, Yeniffer Behrens

Žanras: Komedija Drama Fantastika

Amžiaus cenzas: N16



Kadras iš filmo "Diena be meksikiečio"

Aprašymas:

Šios satyrinės istorijos veiksmas vyksta Kalifornijoje. Vieną rytą staiga paaiškėja, kad dingo trečdalis jos gyventojų... Valstijoje tvyro keista atmosfera, ji visiškai atribojama nuo kitų valstijų. Laikui einant paaiškėja, jog visi 14 milijonų dingusiųjų – ispaniškas šaknis turintys piliečiai. Ir kas gi tada nutinka Amerikai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kirill Mikhanovsky – Fish Dreams/Sapnai apie žuvis/2006/Brazilija/111 min.

Filmų aktoriai: José Maria Alves, Rúbia Rafaelle da Silva, Chico Díaz, Phellipe Haagensen, Yves Hofer

Žanras: Drama

Amžiaus cenzas: A



Kadras iš filmo "Sapnai apie žuvis"

Aprašymas:

Režisierius savo istorijai papasakoti pasirinko mažą Brazilijos kaimelį, kurį nufilmavo labai subtiliai ir poetiškai. Beveik visi aktoriai ne profesionalai, o realūs kaimelio gyventojai, kurie kasdien plaukia žvejoti, kovoja dėl savo kasdienio išgyvenimo. Tačiau jie vertina gyvenimą, draugystę, meilę, padeda vienas kitam ir visas kaimelis eina pas kaimyną, vienintelį turintį televizorių, žiūrėti muilo operų… Bet pagrindinė istorija sukasi apie jaunos merginos Anos bei vaikino Jusce meilę, kurie dėl jos pasiryžę padaryti bet ką.

Šis debiutinis rusų kilmės režisieriaus filmas susilaukė nemažo susidomėjimo bei apdovanotas ne viename festivalyje. Mikhanovsky’is stebi šio kaimelio gyvenimą iš šono, atsargiai, pro kameros objektyvą nepraslysta nei viena detalė, o stilistika primena itališkąjį neorealizmą.

REKLAMA

Gerardo Naranjo – Drama/Mex/ Meksikietiška drama/2006/Meksika/93 min.

Filmų aktoriai: Fernando Becerril, Juan Pablo Castaneda, Diana Garcia, Martha Claudia Moreno, Miriana Moro, Emilio Valdés

Žanras: Drama

Amžiaus cenzas: N16



Kadras iš filmo "Meksikietiška drama"

Aprašymas:

Jei patiko Alfonso Cuárono filmas “Taip pat ir tavo mamą”, patiks ir šis. Ne veltui jį prodiusavo abu pirmojo filmo pagrindiniai aktoriai: Gaelis Garciá Bernalis ir Diego Luna.

Kurortiniame Akapulke paraleliai vyksta dvi istorijos. Pirmosios herojė – gražuolė Fernanda, kuri staiga ir vėl turi aiškintis santykius su išdygusiu buvusiu meilužiu Chino. O dabartinis jos vaikinas Gonzalo jokiu būdu nenori nusileisti vėl sugrįžusiam vaikinui. Kitos istorijos pagrindinis personažas Jamie, kontoros darbuotojas, bando nusižudyti, tačiau jo planus sujaukia ne pagal metus subrendusi paauglė. Galiausiai abi istorijos susilieja į vieną, atspindinčią moralines dviprasmybes.  

REKLAMA

Luís Galvão Teles – Fado Blues/ Ir visa tai yra fado /Brazilija-Portugalija/2004/102 min.

Filmų aktoriai: Ângelo Torres, Danton Mello, Ana Cristina de Oliveira, João Lagarto, Carlos Santos, Marcantonio Del Carlo, Deborah Secco, António Melo, Artur Agostinho

Žanras: Romantinė komedija

Amžiaus cenzas: A



Kadras iš filmo "Ir visa tai yra fado"

Aprašymas:

“Nusikaltimas – tai vienintelė demokratiška profesija, kurios gali imtis kiekvienas.” Tai dar vienas nuotaikingas šio Portugalijos režisieriaus-veterano filmas. Jis turi ir lengvos komedijos žanro stilistikos, ir „film noir“ elementų.  

Du draugai Amadeu ir Leonardo išvyksta ieškoti pragyvenimo šaltinio į Rio Deženeirą. Jie gyvena svajonių pasaulyje. Ūmus ir kiek praktiškesnis Amadeu vis bando pasipelnyti iš turistų, o naivus svajotojas Leonardo svajoja apie gyvenimą, panašų į detektyvinius romanus ir nori tapti garsiu detektyvų rašytoju. Deja, jų planai eina šuniui ant uodegos, jie grįžta atgal į Lisaboną. Tačiau vieną dieną jie sutinka Lią: fatališką moterį, prekiaujančią ginklais. Šis filmas – tai ir šmaikšti kriminalinių dramų parodija, ir įtemptas trileris, kuris tikrai suintriguos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų