REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos gamtosaugininkai pasiekė galutinę pergalę kovoje už unikalaus Rospuda slėnio išsaugojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša nevyriausybinių organizacijų tinklas "CEE Bankwatch Network", "2009, spalio 20 d. Lenkijos ministrų taryba nusprendė parinkti naują maršrutą VIA Baltica magistralei.

REKLAMA

"CEE Bankwatch Network", "BirdLife international", Lenkijos ornitologų draugija ir kitos aplinkosauginės organizacijos šį sprendimą pasveikino kaip didžiulį progresą Lenkijos unikalios gamtos išsaugojimo procese, o taip pat kaip žymų žingsnį pasirenkant teisingą kryptį adekvačiai įgyvendinant Lenkijos ir Europos sąjungos aplinkosauginius įstatymus.

Aplinkosauginės organizacijos, dalyvavusios aktyvioje kampanijoje prieš itin kontroversiško Via Baltica magistralės projekto įgyvendinimą, pabrėžia, kad šis Lenkijos Ministrų tarybos sprendimas - nežymi vertingiausių gamtinių vietovių, įtrauktų į ES Saugomų teritoijų tinklą Natura 2000, išsaugojimo kampanijos pabaigos ir nereiškia, kad šios vietovės jau apsaugotos nuo kelių tiesimo projektų ateityje, skelbiama nevyriausybinių organizacijų tinklo "CEE Bankwatch Network" tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų