REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seimo darbotvarkėje numatytas opozicijos inicijuotos interpeliacijos švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui svarstymas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo balsavimas lems, ar A. Steponavičiui pavyks išsilaikyti ministro kėdėje.

Interpeliacijos tekstą švietimo ir mokslo ministrui G. Steponavičiui pasirašė 48 Seimo nariai, atstovaujantys Seimo Darbo partijos, Tvarkos ir teisingumo ir Socialdemokratų partijos frakcijoms.

REKLAMA

Kaip numato Seimo Statutas, antradienį Seimo posėdyje kalbės interpeliacijos pateikėjų atstovas. Po ministro G. Steponavičiaus kalbos ir atsakymų į Seimo narių klausimus bus surengta diskusija, kurioje žodis suteikiamas paeiliui pritariantiems ir nepritariantiems atsakymui į interpeliaciją Seimo nariams.

Po interpeliaciją gavusio ministro ir interpeliacijos iniciatorių baigiamųjų kalbų Seimas turės sudaryti redakcinę komisiją, kuri rengs Seimo nutarimo projektą dėl interpeliacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projektas turi būti pateiktas Seimui svarstyti ne vėliau kaip kitą posėdžių dieną. Šio dokumento projekte turi būti pareikštas Seimo pritarimas arba nepritarimas ministro atsakymui.

Jeigu Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projekte ministro atsakymas pripažįstamas esąs nepatenkinamas ir pareikštas juo nepasitikėjimas, tai toks nutarimo projektas gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.

Jeigu Seimo nutarimas dėl interpeliacijos priimamas, ministras, kuriam pareikštas nepasitikėjimas, privalo atsistatydinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interpeliacijoje ministrui pateikiami 23 klausimai. Pirmadienį Seime įregistruoti G. Steponavičiaus atsakymai į interpeliacijos klausimus.

G. Steponavičius pažymi, kad reforma žengia pirmuosius žingsnius ir tęsis ne vienus metus. Didelių permainų procese buvo identifikuota taisytinų dalykų.

"Esu pasirengęs siūlyti pakeitimus Mokslo ir studijų įstatymą įgyvendinantiems teisės aktams. Yra ir toliau bus vykdoma nuolatinė reformos vyksmo analizė ir pasekmių stebėsena. Visa tai daro pertvarką valdomą ir prognozuojamą, lanksčiai reaguojant ir koreguojant išryškėjusius netobulumus, - sako G. Steponavičius. - Tik suvokdami iššūkius, kylančius mūsų aukštajam mokslui, mokydamiesi iš klaidų, padėdami vieni kitiems - ir konstruktyvios kritikos žodžiu - galėsime eiti į priekį".

REKLAMA

Valdančioji koalicija, primena ELTA, nepritars opozicijos inicijuotai interpeliacijai švietimo ir mokslo ministrui G. Steponavičiui. Tai po pirmadienį pas Seimo Pirmininkę Ireną Degutienę vykusio koalicijos partnerių susitikimo tvirtino ir Seimo vadovė, ir Premjeras Andrius Kubilius.

Pasak Premjero, koalicija yra įsitikinusi, kad ministras labai tinkamai yra parengęs atsakymus į opozicijos pateiktus klausimus. "Bent mes vadovų lygiu sutarėme, kad nepritarsime interpeliacijai, nes laikome tai ne interpeliacija ministrui, o bandymu interpeliuoti visą reformą", - mano A. Kubilius.

REKLAMA

Jis pripažino, kad išaiškėjo kai kur problemos, kai kur kliūtys, kurias reikia taisyti, spręsti.

A. Kubilius nemano, kad Seime bus surengtas slaptas balsavimas dėl ministro likimo. "Mano manymu, yra labai mažai galimybių jam įvykti, nes pagal procedūrą po ministro atsakymų yra sudaroma redakcinė komisija, kuri turėtų parengti išvadą. Nematau, kodėl išvada turėtų būti nepalanki ministro atsakymams", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų