REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Brazauskas: Valdovų rūmus statau ne sau, o Lietuvai

Valdovų rūmams jau išleisti 220 milijonų litų, tačiau statybos pabaigos vis dar nematyti, lankytojai vidun neįleidžiami, praneša LNK „Žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuojama, kad rūmams pabaigti trūksta dar 150 milijonų litų. Finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia, kad pagal pateiktus tokius poreikius rūmų statybų pabaigti greičiausia nepavyks, nes artimiausiu metu net tokiam garbingam statiniu 150 milijonų litų nėra.

REKLAMA

Vyriausybė Valdovų rūmams buvo numačiusi skirti 25 milijonus litų, tačiau kultūros ministras sumą apkarpė ir paliko 17 milijonų litų.

Projekto iniciatorius Prezidentas Algirdas Brazauskas teigia, kad norint kitais metais atidaryti rūmus būtina skirti 30 milijonų litų, tačiau abejoja, ar pavyks įtikinti valdančiuosius.

A. Brazauskas piktinasi, kad milijardiniame biudžete vyriausybė negali surasti 30 milijonų. Politikas prisipažino, kad išskyrus patį Brazauską Valdovų rūmų niekam nereikia, nors rūmus jis stato ne sau, o Lietuvai. „Deja, Vyriausybėje yra žmonių, kurie nesupranta kas yra Valdovų rūmai iš viso“, - sakė A. Brazauskas.

Sprendimas atstatyti Valdovų rūmus sulaukė prieštaringų vertinimų ir tarp istorikų, ir visuomenėje.

Plačiau – LNK „Žinių“ reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų