REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto sudaryta darbo grupė kreipėsi į generalinį prokurorą, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigą, Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą, Žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, teiraudamasi, kokių priemonių imasi atsakingos institucijos, siekdamos sustabdyti vaikų teisių pažeidimus visuomenės informavimo priemonėse, aptariant rezonansinę pedofilijos skandalo temą.

REKLAMA
REKLAMA

Ši darbo grupė išreiškė susirūpinimą, kad visuomenės informavimo priemonėse plačiai aptariant rezonansinius Kauno įvykius yra viešinami su vaikų asmeniniu ir jų šeimų privačiu gyvenimu susiję faktai.

REKLAMA

"Tokiu būdu gali būti grubiai pažeidžiamos vaikų teisės ir teisėti interesai bei padaryta nepataisoma žala jų psichinei, emocinei būklei, jų asmeniniam ir socialiniam gyvenimui tiek dabar, tiek ateityje", - sako parlamentarai.

Darbo grupė aiškinasi, ar vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė pasinaudojo visais jai įstatymu suteiktais įgaliojimais, siekiant apsaugoti su šia byla susijusių vaikų teises ir teisėtus interesus. Taip pat domisi, kodėl kontrolierė pati, dalyvaudama kai kuriose televizijos laidose, teikdama komentarus spaudai, kitoms visuomenės informavimo priemonėms apie vaikų, susijusių su šia rezonansine tema, situaciją, nesiėmė priemonių stabdyti tokio pobūdžio informacijos patekimo į viešumą, viešai tam neprieštaravo ir pati galimai tokią informaciją viešino.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo grupė "Dėl vaiko teisių apsaugos įstaigų veiksmų, apsaugant vaiko teises ir teisėtus interesus" jau yra gavusi paaiškinimus iš Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos, Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrių.

Darbo grupės posėdis planuojamas kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų