REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie Afganistano Goro provincijos atkūrimo misijai besirengiantys kariai sako, kad dėl lėšų trūkumo jie verčiami gyvais taikiniais ir į pavojingą zoną siunčiami be būtinų priemonių. Mat dykumoms skirtų maskuojančių uniformų pritrūkusi kariuomenė karius į smėlėtą Afganistaną siunčia su miškingoms vietovėms pritaikytomis žaliomis. Kariuomenės vadovybė tikina, kad tinkamai ekipuotei pritrūko lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

„Aprūpinimas yra tikrai prastas, nes didžioji dalis į Afganistaną vykstančių karių aprengti žalios spalvos maskuojančia uniforma, kurią naudojam Lietuvoje. O Afganistane mums teks vykdyti užduotis, teks išvažiuot į kaimus, patruliuoti, ir mes atrodysime kaip gyvi taikini

ai. Nors tie štabo karininkai, kurie per visą misijos laikotarpį išvažiuos kokį kartą arba du, apsirengę normaliom dykumų uniformom“, – LTV „Panoramai“ teigė vienas provincijos atkūrimo grupės PAG-10 karys.

REKLAMA

Kariuomenės atstovai tvirtina, kad žalios spalvos uniformas gavusiems kariams neteks išvykti už stovyklos ribų. Todėl grėsmė jų saugumui nekils.

„Didžiosios dalies karių kurie vilkės, žaliąsias uniformas, tokias, kokias mes vilkime Lietuvoje, užduotys dažniausiai yra susiję su tuo, kad jie vykdo visą savo veiklą PAG, tai yra Lietuvos karių stovykloje Afganistane Goro provincijoje“, – sakė provincijos atkūrimo grupės PAG-10 visuomenės informavimo karininkas Skomantas Pavilionis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kariai važiuoja žiemos periodu, kada bus sniegas, tad ir žalia uniforma, ir dykumų spalvos uniforma vis tiek bus matoma“, – kalbėjo kariuomenės vado atstovas spaudai Tomas Balkus.

Kariuomenės vado atstovas spaudai tikina, kad finansavimas Krašto apsaugos ministerijai šiemet buvo sumažintas 160 milijonų litų, todėl kariškiai buvo priversti taupyti ir ekipuotės sąskaita.

„Dykumų uniforma sukurta Afganistanui ir kitom tarptautinės misijom. Tačiau yra finansinis sunkmetis ir dėl finansinio sunkmečio mes privalėjome reaguoti“, – sakė T. Balkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Provincijos atkūrimo grupės dešimtoji pamaina – tai pusantro šimto karių, didžioji dauguma jų profesionalai, kiti – savanoriai. Kariuomenės duomenimis dykumų uniformas gaus trečdalis į misiją vykstančių karių, kuriems teks išeiti už stovyklos ribų.

Lina Laurinaitytė, Jūratė Anilionytė, Reda Hofmanaitė

LTV „Panorama“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų