REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir patyrę penktąjį pralaimėjimą iš eilės Lietuvos futbolininkai tikina, kad tai nieko nereiškia ir kad treneris Jose Couceiro dėl to nėra kaltas. Be to, pasak rinktinės lyderių, komandos žaidimas akivaizdžiai gerėja.

REKLAMA
REKLAMA

Meistriškumas kyla, rezultatai – ne

„Lietuvos rinktinės meistriškumo lygis pastaraisiais metais kyla į viršų. Jau esame pasirengę pasipriešinti bet kuriam varžovui“, – pirmadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius.

REKLAMA

Panašiai kalbėjo ir kitas Lietuvos rinktinės senbuvis Deividas Šemberas. Vertindamas besibaigiantį atrankos į 2010 metų pasaulio čempionatą ciklą, jis sakė, kad Lietuvos rinktinė sužaidė pagal savo galimybes.

„Reikia pripažinti, kad nesame tokio lygio žaidėjai kaip prancūzai, todėl negalime jų įveikti. O pralaimėjimas Farerų salų futbolininkams – nepaaiškinamas dalykas, – sakė D. Šemberas. – Po rungtynių su Farerais daug kas kaltino trenerį, bet jis kaltas mažiausiai. Patys suprantame, kad prieš tokias komandas turėtume laimėti ir be trenerio“.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį Lietuvos futbolininkai svečiuose 1:2 (0:1) nusileido Austrijos komandai. T. Danilevičius sakė, kad tai buvo vienos geriausių Lietuvos rinktinės rungtynių svečiuose, o D. Šemberas apgailestavo, kad teisėjų klaidos turėjo įtakos rungtynių eigai.

Besirengdami rungtynėms su austrais, Lietuvos futbolininkai nuo žiniasklaidos buvo atsitvėrę tylos siena. T. Danilevičius tai paaiškino paprasčiausiu noru išvengti papildomų intrigų. Šalies rinktinės žaidėjai teigė, kad juos įskaudino nepamatuota LFF prezidento Liutauro Varanavičius kritika po pralaimėjimo Fareruose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės kapitonas taip pat apgailestavo, kad rungtynių su austrais neparodė nė viena Lietuvos televizija. „Tai vertinu neigiamai. Toks jausmas, kad futbolas reikalingas tik mums patiems“, – sakė T. Danilevičius.

Jei J. Couceiro liks, pergalių bus daugiau?

J. Couceiro sutartis su Lietuvos futbolo federacija (LFF) baigiasi gruodžio 31 dieną, tad LFF rinktinių direktorius Robertas Tautkus sakė, kad su treneriu apie ateitį bus kalbama po lapkričio mėnesį planuojamų draugiškų rungtynių.

„Turime labai gerą trenerį. Tai vienas geriausių trenerių, dirbusių Lietuvos rinktinėje. Būtų gaila, jei jis paliktų komandą, – vertindamas trenerį iš Portugalijos sakė T. Danilevičius. – Visa komanda palaiko jį. Jei jis liktų, kitame atrankos cikle galėtume siekti didesnių tikslų“.

REKLAMA

„Jau žaidžiame atviru veidu. Tai parodo trenerio darbo kokybę, – pažymėjo M. Stankevičius. – Jei treneris liktų, ateityje galėtume daug nuveikti“.

„Reikia pripažinti, kad J. Couceiro yra žymiai aukštesnio lygio treneris nei iki jo rinktinei vadovavę futbolo specialistai. Šis treneris mus moko žaisti futbolą, ko nedarė kiti, – teigė D. Šemberas. – Norėčiau, kad jis liktų prie komandos vairo. Jis turi didelį potencialą. Mano nuomone, J. Couceiro Lietuvai yra atradimas“.

R. Tautkus sakė, nereikia verkšlenti dėl nesėkmingos atrankos ciklo pabaigos. „Reikia žiūrėti į atietį. Jei pavyks išlaikyti komandos branduolį, kitame atrankos cikle būsime kietas riešutas varžovams“, – teigė LFF rinktinių direktorius.

REKLAMA

Trečiadienį Lietuvos rinktinė Marijampolėje žais paskutiniąsias 2010 metų pasaulio čempionato Europos zonos VII atrankos grupės rungtynes su Serbijos futbolininkais. Anot D. Šembero, abiem komandoms žaidimas bus svarbesnis nei rezultatas.

„Norime sužaisti kuo geriau, parodyti, ką galime. Manau, kad rinktinė yra gera ir galime daug“, – pažymėjo D. Šemberas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų