REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teigiama, kad sprogimas socdemų būstinėje nėra kriminalinis

Pirmadienio rytą Lietuvos socialdemokratų partijos centrinėje būstinėje nugriaudėjo sprogimas. Partijos būstinė yra įsikūrusi sostinės Barboros Radvilaitės gatvės pirmuoju numeriu pažymėto pastato pirmajame aukšte. Šiame pastate taip pat veikia Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga.

REKLAMA
REKLAMA

Nemanoma, kad tai tyčinis įvykis. Pirminiais duomenimis buvo manoma, kad sprogimas galėjo įvykti dėl susikaupusių dujų. Tačiau į šį pastatą nėra atvestos dujos.

REKLAMA

Per sprogimą nukentėjo vyras. Jis dėl nudegimų išvežtas į ligoninę. Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius spaudos konferencijoje Seime sakė, kad nukentėjęs partijos darbuotojas patyrė pirmo laipsnio veido ir kūno nudegimus.

Pasak Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojo Justo Pankausko, sprogimas nuaidėjo, kai kolega bandė žiebtuvėliu nudeginti švarko siūlą.

"Sėdėjome kabinete, užsiėmėme savo reikalais. Man besėdint savo kabinete išgirdau sprogimą iš kito kabineto, kuriame sėdi pažįstamas kolega. Buvome susirinkime, grįžome į kabinetus. Sunku pasakyti (kokia sprogimo priežastis - ELTA), galbūt dujos, nors čia dujų nėra, tik centrinis šildymas. Kolega išsitraukė žiebtuvėlį nudeginti siūlą ir, anot jo, įvyko sprogimas", - pasakojo įvykio liudininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Sprogimo banga išdaužė kabineto langą, daugiau sprogimo žymių iš pastato išorės nematyti. Įvykio vietoje dirba didelės specialiųjų tarnybų pajėgos.

Savo ruožtu vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė neatmetė, kad šis įvykis gali būti susijęs su pastarųjų savaičių įvykiais.

"Sprogimas buvo ne mūsų patalpose. Girdėjau sprogimą. Iš ketvirto aukšto atbėgo mergaitės, iš karto visiems buvo duotas nurodymas evakuotis iš pastato. (...) Dar nespėjau apgalvoti, bet tokia prielaida neatmestina. Šiaip ar taip esu saugoma ir, matyt, kažkoks pagrindas galėjo būti kažką daryti, kas ir įvyko šiandien", - teigė R. Šalaševičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, į visus klausimus atsakys kriminalistai. Paklausta, ar po šio įvykio jausis saugi eidama į darbą, vaiko teisų apsaugos kontrolierė patikino, kad "atliko tuos veiksmus, kuriuos turėjo atlikti".

"Jeigu tyrimas buvo perduotas iš Kauno apylinkės prokuratūros į apygardos prokuratūrą, buvo sudaryta tyrėjų grupė. Generalinė prokuratūra priėmė sprendimą perduoti Vilniaus apygardos prokuratūrai, pradėjo dirbti vaiko teisių apsaugos tarnybos. Manau, buvau pakankamai aktyvi, kiek man leido įstatymas. Ir toliau būsiu aktyvi ir kiek įmanoma mano galioje padėti ir mergaitėm, ir tiem, kurie mano, kad mergaitės yra nukentėjusios", - sakė R. Šalaševičiūtė.

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos vadovė, paklausta, ką mano apie raginimus jai atsistatydinti, teigė, kad jeigu bus tokia Seimo valia, ji paliks postą.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže


Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų