REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Kaune – muzikos ir kino sintezė

Duris atvėręs Tarptautinis Kauno kino festivalis savaitgaliui parengė programą, kupiną gero kino, muzikos ir susitikimų.  Šeštadienį kino ir muzikos mylėtojų džiaugsmui – net du renginiai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiems, kurie neįsivaizduoja gyvenimo be muzikos garsų, o žiūrėdami kino filmus ne tik žiūri, bet ir klauso, skirtas šeštadienį meno galerijoje „101” vyksiantis seminaras „Šiaurės garsai kine“ su kino kompozitoriais Johan Johansson iš Islandijos, Ola Kvernberg iš Norvegijos ir Erik Enocksson iš Švedijos. Tai puiki proga išgirsti ne tik originalių kūrėjų pasisakymus, bet ir pasiklausyti gyvai atliekamos muzikos, peržiūrėti filmus, kuriems muziką sukūrė kompozitoriai, besisvečiuojantys Kaune.

REKLAMA

Susitikimas ir kino peržiūros logiškai pasibaigs gyvu koncertu, kurį dovanos vieno iš besisvečiuojančių kompozitorių suburta grupė „Ola Kvernberg Trio“. Koncertas vyks Kauno muzikos klube „Liberty Pub“ (Putvinskio g. 48) 23 val. Vakaras, kaip žada muzikantai, bus kupinas spalvingų garsų kaleidoskopų, pripildytų dinamiškų džiazo melodijų, sumaišytų su norvegiškais liaudies muzikos motyvais.

Prisiekusius kino mylėtojus „TKKF“ kviečia mėgautis laikinai atgimusios „Romuvos“ prieglobščiu ir pamatyti labai skirtingų, tačiau kartu, mums visiems artimų filmų premjeras. Juosta „Transmisija“ privers susimąstyti, kaip atrodytų gyvenimas be šiuolaikinės technikos tebuklų. Šiųmetinis Kanų kino fesivalio numylėtinis filmas „Pranašas“ įrodys, kad filmai apie kalėjimą gali būti labai skirtingi ir netikėti. Tie, kurie nori pasimėgauti 7-ojo dešimtmečio Londono dvasia, su mielu noru žiūrės juostą „Auklėjimas“, kurios pagrindinė herojė vadinama naująja Audrey Hepburn.

REKLAMA
REKLAMA



Akimirka iš juostos „Auklėjimas“

Negalintys užmigti be „U2“, „Led Zeppelin“ ar „The White Stripes“ dainų privalo pamatyti filmą „Gali būti triukšmo“, kuriame pasakojamos šių grupių elektrinių gitarų virtuozų istorijos. Norintys bent  porai valandų įsijausti į patyrusio detektyvo vaidmenį, gali apsilankyti filme „Mergina prie ežero“, kurioje narpliojama mistiška jaunos gražuolės nužudymo istorija. Įvairiausiomis istorijomis apipinta jau 17-oji Pedro Almodovaro juosta „Šalti apkabinimai“, „Romuvos“ kino teatre bus rodoma taip pat šį savaitgalį.



Kadras iš filmo „Mergina prie ežero“

Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks spalio 1-11 d. Kaune, k/t „Romuva“, spalio 12-18 d. Vilniuje, k/t „Pasaka“. Tiksli programa ir informacija apie bilietų įsigijimą skelbiama adresu www.kinofestivalis.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų