REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvejus metus kamuolio rankose nelaikęs buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas 38 metų Artūras Karnišovas su NBA desantu svečiavosi Rusijoje, kur ketino išbėgti į aikštelę.

REKLAMA
REKLAMA

Į Rusiją A. Karnišovas atvyko su triskart NBA čempionu A. C. Greenu ir garsiuoju treneriu Mike'u Fratello. Jie dalyvauja mokyklų krepšinio festivalyje Rusijos mieste Joškar-Ola.

REKLAMA

Dukart olimpiados bronzos medalininkas bei 1995 metų Europos vicečempionas A.Karnišovas, šiuo metu dirbantis NBA klubo Hiustono „Rockets“ skautu, www.championat.ru internetinei svetainei teigė negalėjęs atsisakyti kvietimo atvykti į Rusiją, nes jam patinka bendrauti su krepšiniu besidominčiais moksleiviais ir populiarinti šią sporto šaką pasaulyje.

– Šiame renginyje dalyvausite kaip buvęs žaidėjas ar kaip NBA pasiuntinys?

– Manau, abu vaidmenis mokėsiu suderinti. Yra suplanuoti seminarai treneriams, kuriuose dalyvausiu. Ir dar organizuosime krepšinio varžybas tarp sukviestų svečių. Ir aš ketinu žaisti. Tiesa, paskutinį kartą kamuolį į rankas ėmiau prieš dvejus metus, tad pagrindinė užduotis – nepatirti traumos.

REKLAMA
REKLAMA

Tas tris dienas norime praleisti kuo intensyviau, pasidalyti patirtimi ir suteikti kaip galima daugiau malonumo vaikams.

– Ar toks pasikeitimas patirtimi su Rusijos krepšinio gerbėjais turi perspektyvą?

– Kai dirbau NBA administracijoje, dalyvavau projekte „Krepšinis be sienų“. Visas programas, kurios susijusios su vaikais, reikia įgyvendinti. Kad vaikai užsikrėstų šio nuostabaus žaidimo virusu, ir reikalingi tokie renginiai.



– Ar vaikystėje turėjote panašių galimybių pamatyti geriausius NBA žaidėjus iš arti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Prieš 21 metus į Tarybų Sąjungą atvyko Atlantos „Hawks“, kurią tuo metu treniravo M. Fretello. Jo auklėtiniai žaidė trejas rungtynes su TSRS rinktine, vienos jų vyko Vilniuje. Man buvo 17 metų. Aš stebėjau šias rungtynes Sporto rūmuose.

Jos paliko neišdildomą įspūdį – krepšinis mane užhipnotizavo. O dabar jau mes stengiamės sudominti vaikus krepšiniu. Galbūt po kelerių metų jau žavėsimės jų meistriškumu, o jie, dalydami interviu, prisimins mūsų viešnagę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų