• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie tai, jog rodoma prekė yra reklamuojama, šalies televizijos ne visuomet praneša reikiamu ženklu – todėl už Reklamos įstatymo pažeidimus yra skiriamos baudos. Tiesa, tenka pripažinti, kad menkos.

REKLAMA
REKLAMA

Pažeidimai dėl paslėptos reklamos paaiškėjo, kai Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) atliko nacionalinių transliuotojų televizijos programų monitoringą.

REKLAMA

Ši tarnyba, siekdama įvertinti, ar Lietuvos televizijose skleidžiama informacija atitinka Reklamos įstatymo reikalavimus, patikrino LTV, LNK, TV3, BTV, „Lietuvos ryto televizijoje“ ir „Balticum TV“ transliuotas 32 laidas bei užfiksavo 5 galimus draudžiamos paslėptos reklamos atvejus.

Paaiškėjo, kad paslėpta reklama rodyta TV3 kanalu. Komisija nustatė, kad vienoje iš laidų apie sveikatą skleidžiama informacija apie maisto papildus nebuvo tinkamai pažymėta, jog tai yra reklama, nors skatino vartotojus įsigyti būtent šiuos produktus.

REKLAMA
REKLAMA

VVTAT nustatė, kad ši televizija, minėtoje laidoje iš visų panašios sudėties ir panašiomis savybėmis pasižyminčių maisto papildų išskirdama tik konkrečius produktus, minėdama jų pavadinimus, stambiu planu rodydama pakuotes ir tokiu būdu skleisdama informaciją tik apie konkrečius maisto papildus, pažeidė Reklamos įstatymo 8 straipsnį.

Šiame straipsnyje nurodyta, kad reklama turi būti aiškiai atpažįstama pagal pateikimo formą. Jei tikėtina, kad reklamos vartotojai visuomenės informavimo priemonėse skleidžiamos reklamos dėl jos pateikimo formos gali neatpažinti, tokia reklama turi būti pažymėta žodžiu „Reklama“.

Už aiškiai nepažymėtos ir vartotojams sunkiai identifikuojamos reklamos skleidimą šiai televizijai tarnyba nurodė sumokėti 1000 litų baudą. Pranešama, jog VVTAT šiuo metu atlieka dar kelis tyrimus dėl galimai paslėptos reklamos skleidimo visuomenės informavimo priemonėse.

Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų