REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacijos (VVDK) vykdomame kvalifikacijų kėlimo projekte dalyvaujančios įmonės kasdien vis geriau suvokia, kad prie galutinio rezultato, o tuo pačiu ir įmonės sėkmės, prisideda kiekvienas darbuotojas, o ne tik aukščiausio lygio vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad, siekiant tapti geriausiu, pakanka turėti puikios kokybės produktus ir profesionalų pardavimų skyrių. Tačiau dalyvaudami projekte dar geriau įsisąmoninome, kad kiekvienas etapas yra itin svarbus. Sustyguotai kaip laikrodukas turi dirbti ir tiekėjais besirūpinantis skyrius, ir pardavimų skyrius, ir administracija, ir sandėlis.

REKLAMA

Manau, kad būtent aukšta kvalifikacija padeda sėkmingam darbui suvienyti skirtingų žmonių jausmus, emocijas, supratimus ir reakcijas“, - sako VVDK projekte dalyvaujančios UAB „Wurth Lietuva“ žmogiškųjų išteklių vadybininkė G. Bučiūnienė. Dalyvaudama projekte, įmonė ypatingai daug tikisi iš viduriniosios vadovų grandies įgūdžių tobulinimo, nes jiems, pasak G.Bučiūnienės, sunkmečio laikotarpiu keliami itin dideli uždaviniai.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto organizatoriai pastebi, kad ne kiekvienos įmonės vadovybė supranta kiekvienos grandies svarbą, kaip ir ne kiekvienas darbuotojas domisi tuo, kas, atrodytų, neturi įtakos jo kasdieniam darbui ir našumui.

„Lietuvos verslo tradicijos vis dar vengia į svarbiausių klausimų sprendimus įtraukti darbuotojus. Tokio požiūrio ydingumas akivaizdžiai pasijuto sulėtėjus ekonomikai. Kuo aiškiau įmonių vadovai suvokia, kiek vertės savyje neša pagrindinio įmonės resurso – darbuotojų – ugdymas, tuo sparčiau įmonės kyla ir tuo didesnius pelnus skaičiuoja“, - teigia VVDK prezidentas Rimvydas Jasinavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projekto rengėjų manymu, kiekvienas darbutojas turi žinoti, jog kasdienis jo darbas ir priimami, kad ir labai nedideli, sprendimai yra indėlis į galutinį rezultatą. Gamybos planavimo ir valdymo mokymuose dalyvavusios UAB „Aurika“ marketingo vadovė Jurgita Ramonienė pasakoja, kad žinios, su kuriomis iš mokymų grįžo darbuotojai neįtikėtinai greitai padėjo optimizuoti produktų srauto valdymą: pardavimų padalinio darbą, gamybos procesą ir logistiką.

„Optimizuoti procesai leidžia mažinti įmonės sąnaudas ir didesnį dėmesį skirti naujų produktų vystymui bei intensyvesniam pardavimų didinimui. Ne mažiau svarbu ir tai, kad po mokymų žmonės grįžta įgiję didesnį pasitikėjimą savimi, o tai kuria geresnę vidinę atmosferą įmonėje”, - pasakoja UAB „Aurika“ marketingo vadovė J. Ramonienė.

REKLAMA

VVDK vykdomo projekto metu siekiama pasirūpinti darbuotojų ir jų vadovų kvalifikacijos kėlimu strateginio valdymo ir įmonių vadybos, gamybos, procesų ir projektų valdymo bei daugelyje kitų sričių. Projekte dalyvauja daugiau nei 400 įvairių sričių įmonių aukščiausio ir vidutinio lygio vadovų.

Projektas „Verslo plėtra žmogiškųjų išteklių pagrindu“ įgyvendinamas pagal 2007-2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 1 prioriteto „Kokybiškas užimtumas ir socialinė aprėptis“  priemonę „Žmogiškųjų išteklių tobulinimas įmonėse“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų