• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai turi abejonių, ar Povilas Malakauskas gali toliau vadovauti Valstybės saugumo departamentui (VSD).

REKLAMA
REKLAMA

"Mes atsidūrėme tam tikroje aklavietėje. Atsakomybės dalis tenka ir VSD direktoriui už tai, kad atsisakoma įgyvendinti kai kuriuos Seimo priimtus sprendimus ir pateikti parlamentinę kontrolę vykdančiam komitetui prašomus dokumentus", - Eltai sakė Seimo NSGK pirmininkas Arvydas Anušauskas.

REKLAMA

Pasak jo, VSD vadovo galimybes eiti šias pareigas pirmiausia turėtų apsvarstyti Seimo frakcijos.

"Čia politinis sprendimas. Frakcijos išsakytų savo nuomones, tada komitetas suformuotų savo poziciją", - sakė A. Anušauskas.

Trečiadienį NSGK svarstė sprendimo projektą, kuris parengtas po to, kai VSD dar kartą atsisakė iš esmės įgyvendinti dalį Seimo patvirtintų VSD veiklos parlamentinio tyrimo išvadų ir Seimo nutarimą "Dėl Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui nepateiktų Valstybės saugumo departamento dokumentų".

REKLAMA
REKLAMA

"Komitetas yra pritaręs, kad VSD parlamentinio tyrimo išvados ir vėliau priimtas Seimo nutarimas turi būti įgyvendinti, dar liko neatsakytų klausimų. Mes dar kartą iškėlėme šiuos klausimus VSD vadovui svarstydami VSD 2008 metų ataskaitą ir pateikėme savo rekomendacijas, tačiau atsakymas ir vėl buvo kategoriškas. Sutikime, kad tokia situacija, kai VSD atsisako įgyvendinti Seimo valią, yra negalima, kartu pernelyg užsitęsė ir šio klausimo aptarimas. Tai kenkia ne tik pačiam VSD, bet ir parlamentinę kontrolę vykdančiai institucijai", - mano komiteto pirmininkas A. Anušauskas.

Komiteto sprendimo projekte siūloma apie susiklosčiusią situaciją informuoti Respublikos Prezidentę, Seimą ir Valstybės gynimo tarybą.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų