REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Nokia Siemens Networks“ pranešė apie pirmąjį eksperimentiniame LTE technologijos mobiliojo ryšio tinkle atliktą balso skambutį.

REKLAMA
REKLAMA

Jis buvo atliktas Ulme (Vokietija) esančioje tyrimų laboratorijoje, panaudojus komercinę bazinę stotį ir pripažintais standartais paremtą programinę įrangą.

REKLAMA

„Nokia Siemens Networks“ atstovų teigimu, kai kuriose šalyse LTE technologijos mobiliojo ryšio tinklai pradės veikti dar iki šių metų pabaigos, o aktyvesnis jų diegimas prasidės 2010 m.

LTE (Long Term Evolution) – ketvirtosios kartos (4G) mobiliojo ryšio technologija, užtikrinanti iki 100 Mb/s duomenų perdavimą iš bazinės stoties į terminalą ir iki 50 Mb/s spartą priešinga kryptimi. Pagrindiniu LTE privalumu laikoma galimybė diegti tokius tinklus naudojant esamą techninę įrangą ir palyginti nesunkiai integruoti GSM ir WCDMA technologijas. LTE tinkluose galės veikti ir vartotojų turimi 2G bei 3G įrenginiai.

REKLAMA
REKLAMA

Įrangą LTE tinklams be „Nokia Siemens Networks“ kuria ir „Huawei Technologies“, „Alcatel-Lucent“, „Ericsson“, „Fujitsu“, „Motorola“, ZTE bei kitos bendrovės. Kai kurios iš jų jau yra pasirašiusios sutartis dėl LTE įrangos tiekimo su įvairių šalių mobiliojo ryšio operatoriais.

Vieną pirmųjų komercinių LTE tinklų ketina pradėti naudoti JAV bendrovė „Verizon“: 4G ryšio paslaugas ji pradės teikti šių metų pabaigoje. Pirmasis Japonijoje komercinis LTE tinklas bus įjungtas 2010 m., jį kuria „NTT DoCoMo“. Tais pačiais metais prie LTE planuoja pereiti ir JAV operatorė AT&T.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų