REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijoje planuojama uždrausti parduotuvių darbą sekmadieniais

Lenkijos profesinė sąjunga „Solidarumas“ pateikė įstatymo projektą, kuriame siūloma reglamentuoti, kad parduotuvės sekmadieniais galėtų dirbti tik iki pietų. Neatmetama galimybė, kad ateityje prekyba sekmadieniais apskritai bus uždrausta.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, toks įstatymų projektas susilaukė prieštaringų vertinimų. Valdančiosios „Pilietinės platformos“ partijos narys Januszas Palikotas teigė: „Parlamentarai, kurie nori uždrausti prekybą sekmadieniais yra tinginiai. Jie tingi dirbti sekmadieniais ir nori neleisti, kad tai darytų kiti“.

REKLAMA

Tačiau jo bendrapartietis Janas Rulewskis laikosi priešingos nuomonės. „Tie, kas nori, kad parduotuvės dirbtų sekmadieniais, mąsto taip kaip mąstė komunistai. Jie norėjo, kad mes dirbtumėme savaitgaliais argumentuodami, kad socialistinės tėvynės vystymas yra svarbiau nei šeima“ - teigė senatorius. Jis pareiškė, kad prekyba sekmadieniais iš pradžių turi būti tik apribota, o po to ir galutinai uždrausta.

Vyriausybė šiuo klausimu nuomonės dar neturi. Anksčiau prekybos laiką apriboti bandė ir „Teisės ir teisingumo“ partija. Jie siekė, kad parduotuvės negalėtų dirbti valstybinių švenčių metu. Tačiau partijos ekonomistai paskaičiavo, kad toks draudimas šalies biudžetui kasmet kainuotų 1,5 mlrd. zlotų ir tuomet idėjos buvo atsisakyta. Tačiau dabar opozicijoje esanti „Teisės ir teisingumo“ partija remia prekybos sekmadieniais apribojimą.

Įstatymą taip pat remia bažnyčia ir didžioji dauguma profesinių sąjungų. Jie teigia, kad darbas sekmadieniais kenkia šeimoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų