• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkija suteikė prieglobstį buvusiam S. Husseino mokslininkui

Irako chemikas, kuris, kaip manoma, žinojo apie Saddamo Husseino planus platinti masinio naikinimo ginklą, gavo pabėgelio statusą Lenkijoje mainais už informaciją apie buvusį Irako diktatorių, skelbia „Polski radio“.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkas, kuris pristatomas tiesiog kaip Daktaras Z., gyveno sostinėje Bagdade iki pat 2003 metų kovo, kai JAV pradėjo invaziją į Iraką. Skelbiama, kad chemikas dalyvavo itin slaptame urano sodrinimo projekte, pavadintame „Vieta 555“. Britų žvalgyba mano, kad šis projektas buvo pradėtas devintajame dešimtmetyhe ir jam vadovavo pats S. Husseinas.

REKLAMA

„Polski radio“ skelbia, kad projekte dirbo geriausi Irako mokslininkai, kurie turėjo vystyti cheminį ir branduolinį ginklus.

„Rzeczpospolita“ skelbia, kad Daktaras Z. Iraką paliko 2004 metais ir pasiprašė prieglobsčio Lenkijoje. Lenkiją mokslininkas rinkosi neatsitiktinai, nes būtent šioje šalyje studijavo chemiją, kai Lenkiją dar valdė komunistinė diktatūra.

Nuo pat 2004 metų Daktaras Z. artimai bendradarbiauja su Lenkijos žvalgyba, kuriai teikia informaciją apie S. Husseino režimą. Skelbiama, kad Daktaro Z. apklausas norėjo perimti CŽV, tačiau lenkai su tuo nesutiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų