REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio vidurdienį Kaune, Vytauto prospekte, kitapus gatvės prieš Kauno apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą, keli pareigūnų profesinės sąjungos aktyvistai surengė nepilną valandą užtrukusį piketą.

REKLAMA
REKLAMA

Šios akcijos organizatorių teigimu, piketo prireikė siekiant Kauno apskrities komisariato pareigūnų ir vadovybės socialinio dialogo. Tuo pačiu norėta atkreipti dėmesį į tebevykstantį neteisėtą profsąjungų aktyvistų "persekiojimą", tai yra kliudymą jiems užsiimti visuomenine veikla.

REKLAMA

Nacionalinio Lietuvos pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo vadovas Vytautas Bakas Eltai aiškino, kad tai - įspėjamoji akcija, kuria siekiama pasipriešinti neteisėtam visuomenininkų persekiojimui.

"Subtilus vadovybės spaudimas Kauno pareigūnams visuomenininkams daromas jau nuo 2004-ųjų. Esame įsitikinę, kad tik platus fakto paviešinimas visuomenei padėjo pasiekti, kad būtų pradėtas rimtas tyrimas dėl aptiktos pasiklausymo įrangos vienos iš aktyviųjų mūsų profesinės sąjungos narių tarnybiniame kabinete. Norime, kad šis tyrimas būtų atliktas iki galo, išaiškinant kaltus asmenis, kurie būtų nubausti", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

V. Bako teigimu, profesinės sąjungos vienareikšmiai pasisako prieš pareigūnų atleidimą iš darbo, teisinantis būtinybe, kuri esą neišvengiama dėl finansinės krizės Lietuvoje. Jos pasisako už tinkamų darbo sąlygų pareigūnams sudarymą, apmokant už sunkų ir pavojingą policininkų darbą jo vertą atlyginimą.

Profsąjungų lyderis minėjo ir šiemetinį atvejį Kauno Dainavos policijos komisariate, kai buvo gautas viešosios policijos pareigūnų kolektyvinis skundas dėl apylinkės inspektoriams tenkančio "nežmoniško darbo krūvio". Pavasarį, V. Bako teigimu, atskiri policininkų skundai buvo nukeliavę ir į teismą, bet "padarius spaudimą, pareigūnai skundus iš teismo atsiėmė, bijodami iš viso prarasti darbą."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaliakalnio policijos komisariato tyrėjos Romos Katinienės (būtent kabinete, kur dirba ši pareigūnė bei kita jos kolegė, ir buvo prieš kelias savaites aptikta "blakė") žodžiais tariant, yra kontroliuojami visi profesinei sąjungai priklausantys pareigūnai. Net tie, kurie nusprendžia įstoti į kokią kredito uniją.

"Žmonės jau bijo bendrauti elektroninėje erdvėje su kolegomis. O dėl tos pasiklausymo įrangos, tai mane šokiruoja tai, kad vadovybė net nerado reikalo susisiekti su savo pavaldinėmis, kurių darbo vietoje tokia įranga aptikta", - stebėjosi Kauno apskrities pareigūnų profesinės sąjungos atstovė.

REKLAMA

Su piketuotojais susitikęs Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisaras Algirdas Kaminskas žurnalistams aiškino, jog tyrėja apie neįprastą radinį pirmiausia turėjo pranešti tiesioginiams savo viršininkams, o ne Generaliniam policijos komisarui. "Aš tuo metu buvau atostogose, kai mane pasiekė ta informacija, - sakė A. Kaminskas, nusistebėjęs, kad žinia apie radinį profsąjungos aktyvistės kabinete pirmiausia "pasklido į išorę, užuot nustatyta tvarka informavus vadovybę ir galėtų prasidėti tyrimas".

Pati R. Katinienė susilaikė nuo komentarų, kodėl aplenkė komisariato vadovą, pranešdama apie pasiklausymo įrangą: "Kol dabar atliekamas ikiteisminis tyrimas, nenoriu šio fakto komentuoti. Su kolegomis spėjame, kad tos įrangos atsiradimas tikrai galėtų būti susijęs su mano profesine veikla," - sakė R. Katinienė.

REKLAMA

Kauno policijos pareigūnai piketą surengė turėdami Kauno miesto savivaldybės leidimą. Akciją nušviesti prieš policijos komisariatą susirinkusių žurnalistų buvo daugiau nei pačių piketuotojų. Tiesa, pritardami pareigūnams, į protesto akcijos vietą su vėliavomis buvo atėję ir keletas geležinkelininkų profesinės sąjungos atstovų.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų