• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauja atominė Lietuvoje atsipirktų, sako ekspertai

Andrius Kubilius Prezidentei Daliai Grybauskaitei pristatė atominės elektrinės konsultantų investicinio banko „Rothschild” skaičiavimus, kad nauja atominė elektrinė Lietuvai yra ekonomiškai naudinga.

REKLAMA
REKLAMA

„Konsultantai toliau intensyviai dirba ir konsultuosis su Latvijos, Estijos ir Lenkijos Vyriausybėmis arba jas atstovaujančiomis energetikos kompanijomis ir tikiuosi, kad rugsėjo mėnesio pabaigoje jau turėsime aiškius plano apmatus“, - sakė Andrius Kubilius.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad ta pati „Rothschild” konsultavimo paslaugas teikia ir prancūzų atominės energetikos milžinei „Areva“, pretenduojančiai parduoti Lietuvai branduolinį reaktorių.

Energetikos ministrui Arvydui Sekmokui tai buvo naujiena.

„Aš galiu pasakyti tiek, kad galiausiai strateginio investuotojo pasirinkimas bus ne konsultantų, bet Lietuvos Vyriausybės atsakomybė“,- teigė A. Sekmokas.

„Vyriausybė rinksis strateginį investuotoją, ne konsultantas“,- sakė Energetikos ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Sekmoko, jeigu strateginis investuotojas Vyriausybei nebus priimtinas, sutarties jie nepasirašys, o „Rothschild” negaus dalies atlyginimo. Už paslaugas konsultantams bus sumokėti 5 milijonai litų, o dar beveik 7 milijonai litų bus sumokėti sėkmės atveju.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų