REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kilus skandalui dėl smunkančių Kauno pramogų ir sporto arenos pamatų, kas gali sukelti grėsmę visam pastatui, areną statanti Telšių bendrovė "Vėtrūna" pripažįsta savo klaidą ir žada savo lėšomis papildomai sustiprinti arenos Nemuno saloje pamatus.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno miesto savivaldybės paskirti techninės priežiūros specialistai įpareigojo "Vėtrūną" patikslinti pamatų apkrovos skaičiavimus ir pagal juos sustiprinti pamatus.

REKLAMA

Techninės priežiūros specialistai darbų žurnale įrašė, kad būtina nutraukti pamatų apkrovimui įtakos turinčius darbus, kol bus iki reikiamo lygio sustiprinti pamatai. Per mėnesį viskas turėtų būti sutvarkyta.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Statybos skyriaus vedėjo Vigimanto Abramavičiaus, "Vėtrūnos" samdyti projektuotojai patikslino pamatų apkrovimo skaičiavimus ir pateikė pamatų tvirtinimo sprendimus. "Statybininkai pripažino savo klaidą ir ją ištaisys. Kiek tai kainuos, yra ne savivaldybės, o statybininkų rūpestis", - sakė V. Abramavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaidos teigimu, informacija apie tai, kad didžiulio Lietuvai svarbaus objekto pamatai gali būti padėti netinkamai, iki šiol buvo slepiama nuo visuomenės. Ilgą laiką apie tai nieko nežinojo ir politikai, tačiau pirmadienį Seimo nariai išvyko apžiūrėti Kauno pramogų ir sporto arenos statybų.

"Lietuvos žinių" duomenimis, dar kovo mėnesį pastebėta, kad arenos pamatai pasmuko 5 centimetrus. Pasak nenorėjusio skelbti pavardės pašnekovo, defektai pastebėti tuomet, kai pradėtas statyti antrasis arenos aukštas. Gerokai padidėjus konstrukcijos svoriui, ėmė smukti pamatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Vien arenos stogas sveria 1000 tonų, tad pastatas jo tikrai neatlaikys. Statybininkai turėjo daryti gręžtinius pamatus, tačiau pasirinko ekonomiškesnį - spaustinių pamatų - variantą", - sakė jis ir pridūrė, kad niekas nepatikrino, ar darbininkai gerai atliko darbą, ręsdami pamatų pagrindą.

Kauno meras Andrius Kupčinskas įsitikinęs, kad atsakomybę už nekokybišką darbą turi prisiimti "Vėtrūna".

"Mano žiniomis, projekto autorius architektas Eugenijus Miliūnas siūlė rangovams techniniu prižiūrėtoju samdyti asmenį, atlikusį pirminius objekto skaičiavimus, tačiau brangaus eksperto buvo atsisakyta ir sutartis su juo pasirašyta tik iškilus bėdoms", - tvirtino Kauno vadovas.

REKLAMA

Kauno areną norima baigti statyti lygiai po metų, 2010-ųjų rugsėjį, kad būtų galima pasiruošti Europos krepšinio čempionatui, 2011 metais vyksiančiam Lietuvoje.

ELTA primena, kad "Vėtrūna" Kauno arenos statybos konkurso laimėtoja plačiai buvo vadinama vos tik paskelbus konkursą. Išankstinės prognozės pasitvirtino: Telšių bendrovė konkurentus nugalėjo iš keturių konkurso dalyvių pasiūliusi mažiausią statybos kainą - 169,9 mln. litų.

Antroje konkurso vietoje likusi "Mitnija" areną žadėjo pastatyti už 179,04 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų