• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendru miesto tarybos sutarimu, Kauno meras Andrius Kupčinskas parengė kreipimąsi į Vyriausybę dėl Kauno apskrities įstaigų perdavimo, kuris numatytas kitąmet, kai 2010 metų vasarą nebeliks apskričių viršininko administracijų.

REKLAMA
REKLAMA

"Prašome skirti ypatingą dėmesį numatomų perduoti Kauno apskrities įstaigų finansavimo klausimams spręsti, kad būtų tęsiama šių įstaigų plėtra ir užtikrinta tinkama jų priežiūra", - teigiama mero pasirašytame rašte Vyriausybei.

REKLAMA

Šių metų liepos 20 d. įvykusiame Vyriausybės pasitarime numatyta Kauno miesto savivaldybei perduoti Kauno apskrities viešąją biblioteką, Kauno apskrities pedagoginį muziejų ir Lietuvos zoologijos sodą. Garantijų, kad šios įstaigos bus finansuojamos iš valstybės biudžeto, nėra.

Apie tai miesto meras A. Kupčinskas užsiminė ir Prezidentei Daliai Grybauskaitei, trečiadienį viešėjusiai Kaune, leisdamas suprasti, kad be pinigų miestas nepageidauja tapti nei muziejų, nei zoologijos sodo šeimininku.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė apeliavo į Kauno garbę, prisiminė jos vaikystėje buvusius įspūdingiausius apsilankymus zoologijos sode, kuris - tarsi Kauno vizitinė kortelė, išliekanti ne vienai Lietuvos gyventojų kartai. Todėl savivaldybė neturėtų kratytis prievolės juo deramai pasirūpinti.

A. Kupčinsko nuomone, zoologijos sodas yra ne vien Kauno, bet ir visos Lietuvos, jam turėtų būti sudaromos išskirtinės sąlygos integruotis į europinio lygio zoologijos sodą.

"Visos numatytos perduoti įstaigos yra reikšmingos Lietuvos kultūrai, jos istorijai. Kauno miesto savivaldybė, kaip būsima steigėjo funkcijų perėmėja, svarstytų perėmimo galimybes, jeigu būtų užtikrintas jų finansavimas biudžeto lėšomis ar atitinkamai padidinta gyventojų mokesčio dalis, skiriama savivaldybei. Taip pat būtina išnagrinėti teisės aktus, reglamentuojančius muziejų, bibliotekų, kitų kultūros įstaigų funkcijas, teises, pareigas, ar jos atitinka Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatyme apibrėžtas savivaldybės funkcijas", - pažymi Kauno meras A. Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų