• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 2-ąją Kauno apygardos teismas pradės nagrinėti baudžiamąją bylą dėl buvusio Kauno apskrities viršininko pavaduotojo liberalcentristo Virginijaus Vizbaro įtariamų nusikalstamų veikų. Generalinės prokuratūros Kauno teismui perduotoje byloje kaip kaltinamasis prieš teismą stos ir buvęs Seimo vadovas, Pilietinės demokratijos partijos buvęs pirmininkas Viktoras Muntianas.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas V. Vizbaras, pradėjus bylos tyrimą, buvo įtartas didelės vertės ir mažesnės vertės kyšių priėmimu 2007 metais. V. Muntianas - piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi organizavimu bei dokumentų klastojimu.

REKLAMA

Buvęs Seimo pirmininkas V. Muntianas siejamas tik su vienu V. Vizbarui, kuriam gresia iki 8 metų nelaisvės, inkriminuojamų kaltinimų epizodų (jų yra trys). Prasidėjus tyrimui postą Seime savanoriškai palikusiam buvusiam politikui V. Muntianui kaltintojų siūloma bausmė - laisvės atėmimas iki 6 metų.

Kiti trys iš penkių, kaltinamų kyšininkavimu, piktnaudžiavimu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu bei papirkimų asmenų, - buvęs Kauno miesto mero pirmasis pavaduotojas, Privatizavimo komisijos pirmininkas konservatorius Adolfas Antanas Balutis ir dvi skandalingai pagarsėjusios kaunietės verslininkės Laima Baranauskienė ir Birutė Jablonskienė. Kiekvienas iš jų gali būti nuteisti iki 4 metų praleisti už grotų.

REKLAMA
REKLAMA

Šios verslininkės, primena ELTA, ką tik buvo atsakovės kitoje byloje, kurią šią vasarą išnagrinėjo Kauno miesto apygardos teismas. Apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis buvo apskundęs teismui Kauno miesto savivaldybės ir jos tarybos sprendimus, kuriais B. Jablonskienės ir L. Baranauskienės verslininkių įgyta privati žemės valda padidėjo leidus prijungti prie jos valstybinės žemės plotelius. Prokuratūra prašė teismą panaikinti savivaldybės sprendimus ir priimti nutartį, pagal kurią verslininkės privalėtų nugriauti naują statinį, iškilusį Laisvės alėjos ir A. Mickevičiaus gatvių sandūroje. Tačiau teismas prokuroro ieškinį atmetė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabartinėje Generalinės prokuratūros perduotoje Kauno apygardos teismui byloje kaltinimai L. Baranauskienei ir B. Jablonskienei pareikšti dėl 100 tūkstančių litų (didelės vertės) kyšio davimo pareigūnui ir dokumentų klastojimo. Buvęs vicemeras A. A. Balutis, beje, vienintelis iš penkių kaltinamųjų jau vykstant tyrimui pripažinęs savo kaltę, įtartas tarpininkavęs duodant kyšį.

Bylą, kurioje daugiau nei 20 tomų dokumentų, nagrinės Kauno apygardos teismo kolegija: pirmininkas Valdas Vitunskas, teisėjai Danguolė Šiugždinytė ir Gytis Večerskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų