• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pensininkas žuvo po kunigo mašinos ratais

Kauno medicinos universiteto klinikose mirė kelias dienas gydytas Kalvarijos savivaldybės  Pakruopiškių kaimo (Marijampolės apskr.) gyventojas Petras Štreimikis (63 m.). Jis nebeišgyveno po eismo nelaimės, kurios kitas dalyvis – Vištyčio Švč. Trejybės parapijos klebonas Linas Dūkšta (37 m.).

REKLAMA
REKLAMA

Avarija įvyko popietę Kalvarijos – Gražiškių – Vištyčio kelyje, apie 8 kilometrus nuo Kalvarijos miesto. Čia, ties Pakruopiškių kaimu, sustojo maršrutinis autobusas, iš kurio išlipęs pensininkas P. Štreimikis iškart leidosi per kelią savo namų link.

REKLAMA

Tuo metu priešpriešine eismo juosta Kalvarijos kryptimi važiavo automobilis „Audi A6“, kurį vairavo kunigas L. Dūkšta. Vairuotojas nesugebėjo išvengti važiuojamojoje kelio dalyje staiga atsiradusios kliūties – pėsčiasis buvo kliudytas ir partrenktas.

Pirminiais duomenimis, automobilio vairuotojas L. Dūkšta buvo blaivus (tiksliau bus atsakyta atlikus kraujo tyrimą). Ar jis važiavo leistinu greičiu, taip pat bus atsakyta vėliau. Kaip teigė įvykį tiriantys Kalvarijos policijos pareigūnai, klaustukų turėtų nebelikti tik po atliktos autotechninės ekspertizės.

REKLAMA
REKLAMA

Po klebono automobilio ratais žuvęs vyras buvo uždaro būdo žmogus, pastaruoju metu gyveno vienas. Kolūkių laikais jis dirbo vairuotoju, vėliau – ūkininkavo.

P. Štreimikio laidotuvių dieną Kalvarijos policijoje lankęsis klebonas L. Dūkšta minėjo turįs nuvykti į žuvusiojo laidotuves. Dvasininkas neslėpė išgyvenantis dėl tragiško įvykio. Su žurnalistais bendrauti jis nepanoro – esą kol vyksta ikiteisminis tyrimas.

L. Dūkšta Vištytyje klebonauja penkerius metus. Iš Dzūkijos kilęs dvasininkas Vilkaviškio savivaldybėje garsėja kaip naujovių ieškantis kunigas. Parapijiečiams iš pradžių buvo keistoka, kad naujasis klebonas pradėjo netradiciškai laikyti šventąsias mišias: pamokslą sakyti neįlipęs į sakyklą - vaikščiodamas po bažnyčią ir šiltai bendraudamas su tikinčiaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvo neįprasta, kad su išeinančiais iš bažnyčios kunigas atsisveikina kiekvienam tikinčiajam paduodamas ranką ir palinkėdamas sėkmės, - „Akistatai“ pasakojo Vištyčio miestelio gyventoja Regina. – Paskui pradėjome matyti mūsų kunigėlį kiekvieną rytą ir vakarą besimaudantį Vištyčio ežere. Paprastas jis ir malonus“.

Irena ZUBRICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų