REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvykusi seksualinė revoliucija, po kurios pagaliau leista plačiau kalbėti apie seksą, sudarė sąlygas kitoms mini seksualinėms revoliucijoms, kurios, atrodo, vyksta nuolat.

REKLAMA
REKLAMA

Mylėjimosi būdai tampa vis įmantresni, seksualinių partnerių skaičius auga, moralės kriterijai kinta... Kaip atrodys seksualumas XXI amžiuje? Štai keletas tendencijų, kurias prognozuoja ekspertai:

REKLAMA

•    Kadangi dar XX amžiaus pabaigoje išryškėjo seksualinės kultūros individualizacija ir gyvenimo būdo pliuralizacija, ateity bus kalbama ne apie seksualinę kultūrą, o apie seksualines kultūras (pvz. heteroseksualių monogaminių porų, gėjų, lesbiečių, transvestitų, svingerių ir kt).

•    Žmogaus seksualinis elgesys galutinai bus atsietas nuo jo dauginimosi instinkto ir vertinamas tik kaip būdas patirti malonumą.

REKLAMA
REKLAMA

•    Dėl medicinos pasiekimų (efektyvūs kontraceptikai, viagros tipo preparatai) žmonės galės mėgautis seksu kur kas dažniau ir ilgiau, nei praeitame amžiuje, o tokios problemos, kaip vyrų impotencija ar moterų anorgazmija, apskritai liks praeity. Seksualinį gyvenimą bus galima tęsti iki gilios senatvės.

•    Tradiciniai lyčių skirtumai seksualiniame elgesyje ir vyrų bei moterų motyvacijoje (lytinio gyvenimo pradžios amžius, seksualinių partnerių skaičius, seksualinio aktyvumo lygis ir kt.) vis labiau mažės, kol galiausiai išvis bemaž išnyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

•    Vyks svarbių seksualinės sferos moralės pokyčių. Lytinių partnerių kiekis ir konkreti naudota seksualinė technika (mylėjimosi pozos ir būdai) taps išskirtinai asmeniniu reikalu. Vieninteliu moraliniu kriterijumi liks tik partnerių sutikimas santykiauti.

•    Virtualus seksas, derinyje su masturbacija, taps savarankiška seksualinio pasitenkinimo forma, ypač žmonėms, kuriems dėl vienų ar kitų priežasčių sunku realizuoti savo erotinius troškimus įprastu būdu.

•    Naujas seksualinių santykių stilius pašalins vienas problemas ir sunkumus, bet pagimdys kitas. Pati didžiausia XXI amžiaus seksualinė problema bus nuobodulys, geismo stoka. Žmonės turės visas socialines ir fiziologines sąlygas geram seksui, bet... mažiau norės mylėtis. Tai bus ypač būdinga moterims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų