REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Briuselyje su vizitu viešinti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė sulaukė patikinimų, kad Lietuvos ir kitų Baltijos valstybių oro erdvę NATO šalys saugos iki 2011 m., ir yra didelė tikimybė, jog šis terminas bus pratęstas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokias garantijas Lietuvos vadovė išgirdo antradienio susitikime su NATO generalinio sekretoriumi Andersu Fogu Rasmusenu (Anders Fogh Rasmussen).

REKLAMA

Prezidentė D. Grybauskaitė su NATO generaliniu sekretoriumi aptarė naują NATO strateginę koncepciją ir Aljanso narių gynybos stiprinimą.

Valstybės vadovė pabrėžė, kad rengiant naująją NATO strateginę koncepciją iki kitų metų pabaigos, Vašingtono sutarties V straipsnis turi išlikti esminiu principu. Pasak Prezidentės, taikant šį principą turi būti atsižvelgta į naujų grėsmių atsiradimą ir pakitusią saugumo situaciją pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitė, pasak Prezidentės spaudos tarnybos, taip pat akcentavo, kad Lietuva tikisi sulaukti konkrečių planų, kaip NATO gintų mūsų valstybę ir kitas Baltijos šalis.

Šalies vadovė patikino NATO generalinį sekretorių, kad Lietuva ir toliau dalyvaus tarptautinėse saugumo pajėgų misijose Afganistane, tačiau atkreipė dėmesį, jog, siekiant užtikrinti Goro provincijos atkūrimo grupės veiklą, NATO šalys turėtų glaudžiau bendradarbiauti ieškant papildomo finansavimo.

Trečiadienį Prezidentė D. Grybauskaitė susitiks su Europos Parlamento pirmininku Ježiu Buzeku (Jerzy Buzek). Pokalbio metu planuojama aptarti ES aktualijas bei totalitarinių režimų įvertinimo klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų